VIDEO: / Kakva poslastica! Presudila je golčina iz 'svlačionice'!

Reprezentacije Nizozemske pobijedila je u 2. kolu skupine B vrlo dobre Australce sa 3:2. Oranje su tako došle do 6-tog boda na kontu dok su Australci prva reprezentacija koja ispada sa SP-a.

18.6.2014.
17:35
VOYO logo

Poslije neočekivanih čak 5:1 protiv Španjolske, ovaj je put Van Gaalova momčad svladala, daleko teže od očekivanog, s 3:2 Australiju. U prvom je dijelu mnogo bolji dojam ostavila Australija. Nizozemci su izgledali posve zbunjeno: gubili su skoro svaki duel, nisu znali kako doći do lopte i organizirano napasti na suparnička vrata.

No, na sreću po Nizozemce, postigli su pogodak iz jedine prave šanse u uvodnih 45 minuta. Kontru je poveo Arjen Robben i sam je završio pogotkom, pogodivši s desetak metara iskosa u suprotni kut. Međutim, slavlje Nizozemaca se nije niti stišalo, a Australija je izjednačila u 21. minuti i to, moguće, najljepšim pogotkom na prvenstvu dosad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McGowan je poslao dugu loptu koju je u nizozemskom šesnaestercu dočekao sjajni Tim Cahill. Iz prve, dok je lopta bila u padu, potegnuo je Cahill lijevom nogom volej, a lopta se u strašnoj brzini, od grede, odbila u mrežu. Australija je tada došla do posve zasluženog izjednačenja, s tim da su Australci do kraja poluvremena i nastavili s pritiskom i boljom igrom.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je počeo u istom ritmu, pa je tako u 54. minuti Janmaat igrao rukom u svom šesnaestercu, a penal je za Australiju u pogodak pretvorio Jedinak. No, kao što je u prvom dijelu Nizozemska rekordno kratko uživala u vodstvu, tako je i Australija vodila samo četiri minute.

Grešku obrane i loše postavljenu zamku zaleđa iskoristio je Robin van Persie koji je lakoćom, iz blizine, izjednačio na 2:2. To je za Van Persieja, kao i ranije Robbenu, bio već treći pogodak na Mundijalu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni moment ogleda dogodio se, pak, u 68. minuti kada je gol za 3:2 Nizozemske postigao 20-godišnji Memphis Depay. Opalio je Depay iz velike daljine, a za pogodak je prilično kumovao i australski vratar Ryan, kojem na dušu ide pogodak zbog kojeg je Australija i teoretski ostala bez moguće osmine finala.

Nizozemska je, pak, upisala drugu pobjedu i praktički osigurala prolaz među šesnaest najboljih na Mundijalu. Recimo i da je Nizozemska po prvi puta, u povijesti, uspjela pobijediti Australiju. Bila je joj je za to potrebna četvrta međusobna utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija - Nizozemska 2-3 (Cahill 21, Jedinak 54-11m / Robben 20, Van Persie 58, Depay 68)

Španjolska - Čile (kasnije, 21 sat)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Nizozemska 6 bodova, 2. Čile 3 (-1), 3. Australija 0, 4. Španjolska 0 (-1) Louis van Gaal, izbornik nogometne reprezentacije Nizozemske, bio je zadovoljan pobjedom svoje reprezentacije, ali ne i suđenjem u utakmici protiv Australije.

Nizozemci su za posljednje kolo skupine B i dvoboj za prvo mjesto protiv Čilea ostali bez Robina van Persieja, koji je dobio žuti karton, a Van Gaal nije bio zadovoljan ni odlukom suca Djamela Haimoudija, koji je u 54. minuti dosudio jedanaesterac za Australiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Smatram da je dosuđen nepostojeći jedanaesterac. Van Persie također nije zaslužio žuti karton, jer je štitio loptu. Sudac nije imao ravnopravan kriterij – smatra novi menadžer Manchester Uniteda, te priznaje:

- Momci iz Australije igraju nogomet s velikom strašću i znao sam da ćemo imati velikih problema s njima. Mislim da je sjajno da smo okrenuli rezultat, iako smo zaostajali 2-1 u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile je pobjedom protiv Španjolske pogurao sebe, ali i Nizozemce u osminu finala, te će te dvije reprezentacije u posljednjem kolu odlučivati o prvom mjestu u skupini B.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo