SPEKTAKL NA CAMP NOU: / Rakitić zabio velikom Buffonu, Messi prekinuo prokletstvo predstavom za pamćenje

Image
Foto: AFP

Počelo je najspektakularnije i najelitnije svjetsko klupsko nogometno natjecanje Liga prvaka, a u šlageru večeri na Camp Nou susrela su se dva giganta svjetskog nogometa, Barcelona i Juventus.

12.9.2017.
22:35
AFP
VOYO logo

BARCELONA - JUVENTUS 3-0

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, Alba - Iniesta, Busquets, Rakitić - Messi, Suarez, Dembele.

Juventus (4-2-3-1): Buffon - De Sciglio, Benatia, Barzagli, Alex Sandro - Matuidi, Pjanić - Douglas Costa, Dybala, Betancur - Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 1-0 Messi (45'), 2-0 Rakitić (56'), 3-0 Messi (69')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi i Ivan Rakitić zasjali su u utorak navečer u srazu protiv Juventusa. Raketa je zabio za 2-0 u 56. minuti svoj prvi gol ove sezone, a Messi je konačno saznao kako je to matirati Buffona.

CAMP NOU POKLONIO SE HRVATU: Rakitić će još dugo pamtiti ovosezonski početak Lige prvaka

[VIDEO] PRVI HRVATSKI STRIJELAC U NOVOJ SEZONI: Pogledajte kako je Rakitić matirao Buffona u sudaru divova

Naime, nevjerojatno zvuči podatak da Messi do ovog sraza nikad nije zabio pogodak Buffonu. Sad je. I to dva. Na sebi svojstven sjajan način, a imao je i asistenciju za gol Rakitiću. Prekinuo je, tako, Messi prokletstvo protiv velikog Talijana. Ali, idemo redom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve je prošle sezone izbacio Barcelonu u četvrtfinalu, dok je Barcelona prije dvije godine bila bolja u finalu rezultatom 3-1. Ovoga puta Katalonci su bili još uvjerljiviji. Messi je doveo Barcu u vodstvo u posljednjim trenucima prvog dijela. Na 2-0 povisio je Rakitić u 56. minuti.

SJAJNA VEČER U LIGI PRVAKA: Chelsea krenuo šesticom, PSG peticom, briljantni Mbappe rušio rekorde

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovo je sve napravio Messi. Argentinac je probio po krilu, ubacio u kazneni prostor, a loše je počistio Sturaro. Na odbijenu loptu natrčao je Rakitić postigavši pogodak. U 69. minuti Messi je zabio i treći pogodak lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Rakitić je igrao do 77. minute, a Mario Mandžukić je zbog ozljede potkoljenice ostao u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine D Sporting je u Pireju pobijedio Olympiacos 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3-0 golovima Doumbije (2), Gelsona Martinsa (13) i Brune Fernandesa (43). Felipe Pardo je u 89. minuti smanjio, a drugim golom u 90. minuti donio je tračak nade domaćinu. Ipak, za više nije bilo vremena. Bio je to prvi poraz Albanca Besnika Hasija na klupi pirejskog sastava nakon pet pobjeda i dva remija.

OGROMNO PRIZNANJE LUKI MODRIĆU: ‘On je razlog zbog kojeg sam došao u Madrid, znao sam koliko je dobar’

http://www.dailymotion.com/video/x60ilov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Milić nije nastupio za grčki sastav jer nije prijavljen za Ligu prvaka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A

BENFICA - CSKA MOSKVA 1-2 (Seferović 50/Vitinho 63pen, Žamaletdinov 71)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED - BASEL 3-0 (Fellaini 35, Lukaku 53, Rashford 84)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA B

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYERN MUENCHEN - ANDERLECHT 3-0 (Lewandowski 12pen, Thiago 65, Kimmich 90+1)

CELTIC - PSG 0-5 (Neymar 19, Mbappe 34, Cavani 40pen,86, Lustig 84ag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA C

CHELSEA - QARABAQ 6-0 (Pedro 5, Zappacosta 30, Azpilicueta 55, Bakayoko 70, Batshuayi 76, 82)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ROMA - ATLETICO MADRID 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SKUPINA D

BARCELONA - JUVENTUS 3-0 (Messi 45, 69, RAKITIĆ 57)

OLYMPIACOS - SPORTING LISABON 2-3 (Pardo 89, 90+3/Doumbia 2, Martins 12, Fernandes 43)


UŽIVO:

GOTOVE SU PRVE UTAKMICE 1. KOLA LIGE PRVAKA.

91' - Bayern je zapečatio pobjedu protiv Anderlechta. 3-0 za Bavarce.

85' - Cavani je zabio peti gol PSG-a protiv Celtica.

79' - Nema gola Barcelone! Sudac je svirao ofsajd. Luis Suarez se ne slaže, ali pomoćni sudac je siguran u svoju odluku. Navijači negoduju.

77' - Ivan Rakitić je uz ovacije izašao iz igre. Ulazi Paulihno.

77' - Chelsea je protiv Quarabaga golom Batsuayja poveo s 5-0.

69' - GOOOL, Messi je zabio za 3-0. Argentinac je izveo majstoriju, prevario dva igrača na šesnaest metara, fintirao i sjajno u suprotnu stranu matirao Buffona.

56' - GOOOL, IVAN RAKITIĆ ZABIO JE BUFFONU ZA 2-0 BARCELONE NAD JUVENTUSOM: Messi se sjurio po desnoj strani, navukao pozornost obrane Juvea na sebe, vratio je loptu u sredinu, netko od Juventusovih igrača odbio je to, ali na loptu je naišao Ivan Rakitić kojem nije bilo preteško zabiti. Njegov pogodak, kao i ostale zanimljivosti oko njega, možete pogledati OVDJE.

53' - United sigurno juriša prema tri boda protiv Basela. Daley Blind je lansirao prelijep centaršut u šestnaesterac gdje se Romelu Lukaku diže visoko da pošalje loptu glavom u desnu stranu gola pokraj golmana. Manchester vodi s 2-0.

52' - Messi je poludio u Barceloni! Umalo je u 52. minute dva puta zabio Buffonu. Tukao je Argentinac s nekih 17 metara, lopta je snažno odsjela u lijevu vratnicu Buffona, nakon toga i odbila se Buffonu i leđa, motala se uz desnu vratnicu nakon čega je završila van igrališta.

50' - Pogodak i u Lisabonu. Domaća Benfica povela je s 1-0 protiv CSKA iz Moskve golom Harisa Seferovića koji je krasno primio pas i spremio loptu u mrežu. Briljantnu asistenciju suigrača je pretvorio u gol šutem uz lijevu stativu.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME NA CAMP NOU.

45' - GOOOL, 1-0 vodi Barcelona protiv Juventusa. Luis Suarez je poslužio loptu koju je dobio Lionel Messi na rubu šestnaesterca i zakucao ju u donji desni kut. Messi je zabio svoj prvi gol Buffonu iz prvog dodira s loptom u protivničkom kaznenom prostoru.

OVO NIKAKO NE SMIJETE PROPUSTITI: Spektakularna majstorija zvijezde Chelseaja, bosanski golman je ostao u šoku

38' - Ousmane Dembélé je prve ime u dosadašnjem tijeku susreta u Barceloni. Francuz je sad bio u sjajnoj prilici, ali njegov udarac prošao je tik uz lijevu vratnicu. Poskliznuo se, čini se, Ousmane Dembélé kad je pucao.

35' - Pogodak i u Manchesteru. Domaći United poveo je u 35. minuti protiv Basela. Fellaini je zabio glavom.

34' - PSG je golom Mbappea poveo s 2-0 protiv Celtica na Celtic Parku u Glasgowu. Mbappe se upisao u povijest PSG kao najmlađi igrač koji je ikad za PSG zabio gol u Ligi prvaka.

31' - Dembele se sjajno okrenuo među dvojicom nogometaša Barcelone, brzo promijenio smjer, ali i prejako su gurnuo naprijed.

30' - Chelsea na Stamford Bridgeu čudesnim golom Zappacoste poveo s 2-0 protiv Quarabaga. Pedro je u 5. minuti zabio prvi. Taj gol možete vidjeti dolje.

OVO NIKAKO NE SMIJETE PROPUSTITI: Spektakularna majstorija zvijezde Chelseaja, bosanski golman je ostao u šoku

25' - Vraćamo se na Camp Nou. Utakmica se zahuhtava. Bentancur je prvi završio u bilježnici Damira Skomine. Oštar start na našeg Ivana Rakitića, Glavni sudac dvoboja Skomina nije dao Urugvajcu drugu šansu, odmah ga je smirio kartonom.

20' - PSG je sjajnim golom Neymara poveo protiv Celtica s 1-0.

18' - Luda utakmica u Pireju. Gostujući Sporting već nakon 18 minuta ima 2-0 protiv Olympiakosa. Bayern u Munchenu poveo je protiv Anderlechta s 1-0 golom Lewandowskog iz penala.

15' - Gigi Buffon sjajan i u ulozi stopera. Na vrijeme je izašao s gola i spriječio potencijalno sjajnu šansu za Dembelea. Barcelona u 15 minuta - nula. Ništa još nije pokazala, no, ništa čudno za njih. Poznato je da Katalonci znaju početi dizelaški, pa onda prebaciti u višu brzinu.

8' - Juve čeka, čeka, pa odigra polukotru ili kontru. Prilikom jedne takve situacije Dybala je također odlučio iznenaditi vratara katalonskog giganta, opalio s 17 metara s lijeve strane iz kosa, ali obranio je i to Ter Stegen.

6' - Prošlo je to blizu gola Barcelone:De Sciglio je odlučio iznenaditi Ter Stegena. Iznenada, ni otkud. Ter Stegen je to jedva obranio, ali suci nisu vidjeli da je dirao loptu.

4' - Messi je sjajno vidio brzonogog Dembelea koji je nadirao s desne strane. Dembele je uzeo loptu, sjurio se u kazneni prostor, ali čisti to obrana Juvea.

3' - Juventus je strpljiv, igraju od noge do noge. Lopta ide od linije do linije.

1' - POČELA JE UTAKMICA U BARCELONI

20.45 - Igrači izlaze na teren uz taktove himne Lige prvaka kompozitora iz Engleske Tonyja Brittena, koja je sinonim za susrete Lige prvaka od 1992. godine.

20. 30 - Pogba je spreman za Basel.

20.25 - I jedna zanimljivost. Godin će večeras u dresu Atletico Madrida, u dvoboju protiv Rome u Rimu, odigrati svoju jubilarnu 50. utakmicu u Ligi prvaka. Time će postati drugi urugvajski igrač u povijesti koji je to uspio. Prvi je, dakako, Paolo Montero sa 57. Godin će ga uskoro i prestići.

20.19 - MSN je najbolji trio klupskog nogometa u povijesti, ali odlaskom Neymara u PSG za 222 milijuna eura, raspao se. U trenutku kad se Barcelona želi vratiti na nogometni tron. No Katalonci sad imaju MSD, Messi, Suarez i Dembele. Barcelona, pritisnuta odlaskom Neymara i činjenicom da ju je Liverpool otkantao odbivši joj prodati Coutinha, zagrabila u vreću i odlučila prijelazni rok obilježiti zvučnim pojačanjem.

19.37 - Objavljeni su i sastavi. Rakitić će od prve minute startati u momčadi Barcelone, zajedno će graditi igru u vezi sa Inestom i Busquetsom. U napadu Barcelone bit će, očekivano, novi zvjezdani MSD trojac - Messi, Suarez i Dembele.

OGROMNO PRIZNANJE LUKI MODRIĆU: ‘On je razlog zbog kojeg sam došao u Madrid, znao sam koliko je dobar’

Image
Image

Prije nešto više od dvije godine, tog 6. lipnja 2015., u finalu Lige prvaka na Olimpijskom stadionu Berlinu, Barcelona je s 3-1 pobijedila Staru damu i osvojila naslov prvaka Europe. No, više od samog trofeja i finala, intrigantnija je situacija koja se izrodila nakon.

KAKVA ŠTETA: Juventus objavio vijest koja će rastužiti sve hrvatske nogometne navijače

Pozornost sviju usmjerena je prema Camp Nou

Rivalstvo Barcelone i Juventusa na putu prema europskom vrhu podebljano i uljepšano nevjerojatnim okolnostima i raspletima, koji privlače pozornost čitavog nogometnog svijeta kad su ove dvije momčadi na travnjaku, jedna protiv druge.

Ponovno je nogometna Božica, nogometna sudbina, htjela da se u Ligi prvaka nađu Barcelona i Juventusa. Prošle sezone, talijanski prvak je u četvrtfinalu u dvije utakmice prošao katalonskog giganta. Iako su se u Barceloni nadali čudu, nakon što su nadoknadili 4-0 protiv PSG-a, mislili su da mogu i 3-0 s Juventusom, ali Stara dama je nešto drugo.

Na Camp Nou završilo je 0-0, Katalonci su ispali u četvrtfinalu Lige prvaka. A kako su tih dana izgubili i utakmicu u Malagi, praktično su se ekspresno oprostili od dvije najvrijednije titule. Bilo je to posrnuće za njih.

Barcelona je, tako, u desetom uzastopnom četvrtfinalu treći put ispala, dok je Juve po drugi put u tri sezone stigao do polufinala. U međuvremenu su Barcelona i Juventus, ovog ljeta na pripremnoj turneji u SAD-u na kojoj je u dresu Barcelone nastupio i Neymar (i briljira), odigrali utakmicu koja je bila završila pobjedom Barcelone 2-1.

Allegri bez važnih igrača

Sad je na redu novi okršaj. I to odmah na otvaranju Lige prvaka. Loša vijest za hrvatske ljubitelje nogometa u toj utakmici bit će neigranje hrvatskog reprezentativnog napadača Marija Mandžukića koji je iz stroja ispao zbog ozljede u susretu talijanskog prvenstva protiv Chieva. Ozlijeđeni su, treneru Massimilianu Allegriju, još i važni branič Chiellini i Howedes. Svi navedeni ostali su u Torinu, zajedno sa suspendiranim Cuadradom.

Mandži se pogoršala ozljeda koju je zaradio na utakmici Hrvatska - Kosovo, kada je zaradio četiri šava na potkoljenici. Nakon toga ušao je s klupe i u Turskoj, ali sada su mu šavovi popucali i rana se proširila, pa ga je Allegri odlučio poštedjeti sudara na Nou Campu. Marko Pjaca niti ne konkurira za Juventusove utakmice po skupini u elitnom klupskom nogometnom natjecanju. Hrvatski krilni napadač još uvijek se vraća u staru formu nakon teške ozljede.

Dobra vijest je, pak, da će Ivan Rakitić konkurirati za ovaj sraz. Hrvatski reprezentativni veznjak trebao bi zaigrati u prvih 11 Valverdeovog sastava.









Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo