VEŽITE SE, POLIJEĆEMO: / Hrvatska prvoligaška karavana spremna je za svoj 'ples'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Današnjom utakmicom Rijeke i Lokomotive na Rujevici u 22. kolu HNL-a, započinje proljetni dio sezone.

12.2.2016.
12:03
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Nakon neizvjesnog jesenskog dijela sezone koji je pripao Dinamu, čeka nas uzbudljivo proljeće. Na jesen su Dinamo, Rijeka i Hajduk vodili veliku bitku za vrh prvoligaškog društva. U jednom trenutku, Dinamo je bio pao čak na treće mjesto ljestvice. No, na kraju su Modri dali gas, prebrodili igranje na dva fronta (HNL i Liga prvaka) i uzeli jesensku titulu.

Image
BEZ IZNENAĐENJA U ZAPREŠIĆU: /

Dinamo slavio nakon Mamićevog odlaska

Image
BEZ IZNENAĐENJA U ZAPREŠIĆU: /

Dinamo slavio nakon Mamićevog odlaska

Međutim, Dinamo zna da će u nastavku prvenstva morati pružiti kud i kamo bolje ligaške partije nego što je to bio slučaj jesenas. Neki klubovi u nastavak sezone ulaze s novim licima u svojim dresovima i bez nekih igrača. Dinamo je ostao bez Ive Pinta koji je potpisao za Norwich, ali je doveo i njegovu zamjenu. Talentiranog stopera Petra Stojanovića za kojeg je sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič kazao kako će se Dinamu brzo isplatiti njegov dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Arijana Ademija niti Josipa Pivarića

Uz to, trener Dinama Zoran Mamić bi u nastavku sezone više trebao koristiti čileanskog napadača Ángela Henríqueza koji je nakon sjajne prošle sezone nestao s radara sjajnih golgeterskih učinaka. Nakon što je osvojio Copa Americu sa reprezentacijom Čilea, Henríquez je izgubio motivaciju i psihički pao pred velikim osobnim očekivanjima. Međutim, Henríquez se sad polako vraća. Na pripremama u španjolskoj La Mangi uoči početka proljetnog dijela sezone pokazao je motivaciju, a ona će mu trebati kako bi izborio svoje mjesto u prvih jedanaest u konkurenciji s Arminom Hodžićem koji je, trenutno, ipak u maloj prednosti u odnosu na Čileanca.

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Arijan Ademi

No, Dinamu će najveći problem biti nadomjestiti nedostatak suspendiranog Arijana Ademija i ozlijeđenog Josipa Pivarića, lijevog beka koji je oduševio ove jeseni i bio najbolji igrač Modrih, a koji je izgubljen do kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharbini u Turskoj, rumunjski Messi na Rujevici

Što se tiče Rijeke, Bijeli s Kantride koji ove sezone svoje domaće utakmice igraju na Rujevici, u zimskim prijelaznom rolu doveli su čak pet pojačanja. Najzvučnije ime među njima je švicarski Hrvat Mario Gavranović. Uz Gavranovića, igrač kojeg vrijedi spomenuti je i "rumunjski Messi", veznjak Florentin Matei kojeg su zbog talenta uspoređivali s Messijem.

Trener Matjaž Kek se, pak, odrekao Anasa Sharbinija koji će karijeru nastaviti u Turskoj, dok je napadač Josip Radošević poslan na posudbu u Eibar. Kek je Sharbinija smatrajući da mu remeti mir u momčadi. Za Anasa se pričalo da kocka i pije, a Slovenac nije želio takve u momčadi. I ljubav je pukla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hajduk će u nastavak sezone krenuti bez svog ponajboljeg igrača Mije Caktaša, koji je potpisao za Rubin iz Kazana. I to će, uz odlazak Andrije Balića u Udinese, biti najveći problem za trenera Damira Burića. Caktaš je igrao vrlo dobro na jesen, isto kao i stoper Goran Milović koji je otišao u Kinu, a o Baliću da i ne govorimo. Radi se o jednom od najvećih talenata koje hrvatski nogomet ima.

Burić odlaskom Balića dobio mir

Istina, Damir Burić i obitelj Balić bili su na ratnoj nozi. Dalje se nije moglo i jedino rješenje bila je prodaja Andrije. Igrački će puno nedostajati, no Burić je dobio mir. Splićani će najlakši put do trofeja imati u Kupu i na to bi se trebali orijentirati. Od zimskih pojačanja Hajduka tu je Argentinac Nicolas Leandro Velez koji je nogometnu karijeru gradio u Singapuru i Indiji. No, iako na prvu zvuči čudno, Venez nije "mačak u vreći". Upravo suprotno. Radi se o igraču koji itekako zna dobro odigrati u napadu. Uz njega, na posudbu iz Palerma došao je Manuel Arteaga iz Venezuele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arteaga je 21-godišnji napadač, koji je nedavno potpisao za Palermo, visok je 185 centimetara, a najveći dio karijere proveo je u Zuliji iz Venecuele. U prošloj sezoni u dresu Zulije, u 21 utakmici u prvenstvu Venecuele postigao je 17 golova.

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Andrija Balić zabio je prvi gol za Hajduk u 15. minuti.

Istra 1961. ima novog trenera, Split Panamce, a Osijek nove vlasnike

Što se tiče ostalih klubova u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, za napomenuti kako Istra 1961., jedini klub koji se ove zime nije igrački pojačao, u nastavak sezone kreće u drugi dio sezone ulazi s novim trenerom, Andrejem Panadićem. No još bolja vijest je da su, navodno, svim igračima sjele plaće, koje čekaju mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je, pak, u svoje redove doveo standardne reprezentativce Paname Arroya i Barcenasa. Oni su prvi Panamci u HNL-u. Osijek je promijenio vlasničku strukturu u klubu. Tako će danas u gradu na Dravi biti predstavljeni novi vlasnici, mađarsko-hrvatsko poduzetničko partnerstvo koje su sklopili Lorinc Meszaros i Osječanin Ivan Meštrović.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo