VATRENI, SVI SMO UZ VAS: / Zaboravite huligane, zaboravite Češku i donesite nam radost večeras!

Image
Foto: AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Pred hrvatskim je nogometašima posljednji dvoboj u grupnoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

21.6.2016.
7:00
AFP, JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
VOYO logo

Prije četiri godine Hrvatska u Gdanjsku nije uspjela iznenaditi moćnu Furiju. Držali su se izabranici Slavena Bilića sjajno, ali pali su u 88. minuti nakon pogotka Jesusa Navasa i ostali bez drugog kruga. Uoči novog okršaja u Bordeauxu (21 sat) Hrvatska nije u situaciji da nužno mora pobijediti jer je čak i u slučaju poraza prolazak u osminu finala vrlo izgledan. No, ne treba unaprijed odustati od napada na prvo mjesto koje bi ipak donijelo nešto lakši ždrijeb u nastravku natjecanja.

Modrić pod upitnikom

Za Hrvatsku je sve izgledalo savršeno do 60. minute utakmice protiv Češke u Saint Etienneu. Vodili su Vatreni s 2-0, igrali odličan nogomet i činilo se da će u posljednje kolo ući bodovno izjednačeni sa Španjolcima. No, onda se ozlijedio Luka Modrić, kvaliteta igre je značajno pala, Česi su smanjili na 1-2... A kao da to nije bilo dosta, hrvatski su huligani izazvali privremeni prekid bacanjem baklji i međusobnom tučnjavom, a kad je igra nastavljena Domagoj Vida je skrivio jedanaesterac iz kojeg je Češka izjednačila na 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marcelo Brozović

No, to je sada prošlost, naši nogometaši moraju zaboraviti i huligane i propuštenu prednost i krenuti u lov na Španjolce. Čak i ako im u tome ne budu mogli pomoći ozlijeđeni Luka Modrić i Mario Mandžukić. Velika je vjerojatnost da hrvatski 'maestro' neće igrati, ali izbornik Ante Čačić još uvijek to nije potvrdio. Ne bude li Modrića, najizglednije je da će u sastav upasti Marko Pjaca koji će zauzeti desno krilo, dok će se Marcelo Brozović preseliti na Modrićevu poziciju. Umjesto Mandžukića bi, pak, u prvu momčad trebao uskočiti Nikola Kalinić.

Del Bosque odmara dio igrača?

Bez Modrića neće biti jednostavno, ali olakotna je okolnost u činjenici da će španjolski izbornik Vicente del Bosque vjerojatno odmarati dio igrača budući da je Furija već osigurala drugi krug, a nekima prijeti suspenzija zbog dva žuta kartona. Očekuje se da će poštedu dobiti Sergio Ramos, Juanfran, Cesc Fabregas, Alvaro Morata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim spomenutog dvoboja u Gdanjsku, Hrvatska i Španjolska su odigrale i četiri prijateljske utakmice. Posebno je u sjećanju hrvatsko slavlje u Valenciji (2-0) u ožujku 1994. godine, a u ostalim je utakmicama Španjolska dvaput pobijedila, dok je jedan dvoboj okončan neodlučenim ishodom. Je li došlo vrijeme da nakon 22 godine i golova Prosinečkog i Šukera Hrvatska ponovno kreira senzaciju, skine Španjolce i s prvog mjesta ode u osminu finala? Odgovor ćemo dobiti večeras, a nadajmo se samo da ovaj put neće biti ružnih dodataka kao u petak u Saint Etienneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo