POVIJESNI USPJEH NA NEOSVOJIVOJ RUJEVICI: / Rijeka izdržala napade Red Bull Salzburga i stigla na korak do ulaska u Ligu prvaka!

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatski prvak Rijeka plasirao se u srijedu navečer u play-off fazu Lige prvaka. Riječani su u uzvratnoj utakmici 3.

2.8.2017.
22:39
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

RIJEKA - RED BULL SALZBURG 0-0 (1-1)

RIJEKA: Sluga; Ristovski, Elez, Župarić, Vešović; Bradarić, Maleš; Kvržić, Mišić, Gorgon; Gavranović

RED BULL: Walke - Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer - Samassekou, Yabo, Berisha, Minamino - Hwang, Dabbur

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sanjali su Riječani, dugo su sanjali ovu noć. Stoga, nije niti čudo što je nakon posljednjeg zvižduka turskog suca Goceka Rujevica pala u trans. Na nebu iznad neosvojive riječke tvrđave zasjao je vatromet, fešta je mogla početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOZNALI POTENCIJALNE SUPARNIKE: Evo koji sve klubovi prijete Riječanima na putu za Ligu prvaka

Jer, Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka, najelitnije klupsko natjecanje. Ako prođu igrat će po prvi puta u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupini Europske lige.

AUSTRIJANCIMA PONIŠTEN ČISTI GOL: Pogledajte pogrešku suca koja je gurnula Riječane na korak do LP

Sretni Riječani

Riječani su prilično sretno došli do playoff-dvoboja jer su Austrijanci veći dio utakmice bili opasnija momčad, no obrana hrvatskog prvaka je izdržala i nije primila gol. Susret je počeo po velikoj vrućini od 29 stupnjeva, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za playoff Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PAKLENA ATMOSFERA U LIGI PRVAKA: Osjetite dašak rijetko viđenog ludila na Rujevici

Image

PAKLENA ATMOSFERA U LIGI PRVAKA: Osjetite dašak rijetko viđenog ludila na Rujevici

Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvaka, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je golu bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MIRIŠE NA LIGU PRVAKA: ‘Ovo je fantastično. Ispisali smo povijest Rijeke, ali sada se moramo spremiti za novi podvig’

Sudac poništio pogodak Red Bullu u prvom dijelu - opravdano!

Gosti su sjajno kombinirali trenutak poslije. Bila je to brza akcija Yabe i najboljeg igrača gostiju Minamina, na kraju je opasno pored vratnice tukao sjajni im opasni Kosovar Berisha. Samo dvije minute kasnije još bolja akcija Salzburga, Lainer je na koncu uposlio Dabbura , a izraelski napadač iz blizine matirao Slugu. Srećom, iz zaleđa.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme - u 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute kasnije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata.

RIJEČANI BACILI TRIBINE U TRANS: Pogledajte nevjerojatnu proslavu povijesnog uspjeha na Rujevici

Riječani su izgledali loše u drugom dijelu, slično kao i u prvoj utakmici na Red Bull Areni. Možemo slobodno kazati kako su i ovog puta bijeli s Rujevice pokazali dva suprotna lica. A imali su i puno sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli s Rujevice uspjeli se obraniti

Salzburgu je u 54. minuti poništen još jedan pogodak, ovoga puta neopravdano. Na lijevoj strani terena probio se Berisha koji je pokazao odlične kvalitete u ovoj utakmici, a domaćim vratima prvi je zaprijetio Minamino. U nastavku akcije zabio je Yabo, no pomoćni sudac signalizirao je zaleđe. I tako bitno pomogao Rijeci, a žestoko oštetio austrijskog prvaka...

U 61. minuti udarac stopera Mirande odlazi malo pored vrata. U 83. minuti Riječani su imali "meč-loptu", Ristoski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Gorgona koji neometan s desetak metara prebacuje sjevernu tribinu Rujevice, kao da je htio loptu pokloniti Armadi. Do kraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa grad Rijeka ponovno ima razlog za slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA 3. PRETKOLA LIGE PRVAKA (u zagradama su rezultati prvih utakmica, a zvjezdicom su označeni klubovi koji su se plasirali u 4. pretkolo):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BATE (Bje) - *Slavia Prag (Češ) 2-1 (0-1) *CSKA Moskva (Rus) - AEK (Grč) 1-0 (2-0) *APOEL Nicosia (Cip) - Viitorul (Rum) 4-0 (0-1) *Istanbul Basaksehir (Tur) - Club Brugge (Bel) 2-0 (3-3) *FC Kopenhagen (Dan) - Vardar (Mak) 4-1 (0-1) *Young Boys (Švi) - Dinamo Kijev (Ukr) 2-0 (1-3) Viktoria Plzen (Češ) - FCSB (Rum) 1-4 (2-2) FH (Isl) - *Maribor (Slo) 0-1 (0-1) Ludogorec (Bug) - *Hapoel Beer Sheva (Izr) 3-1 (0-2) Ajax (Niz) - *Nice (Fra) 2-2 (1-1) Legia (Polj) - *Astana (Kaz) 1-0 (1-3) *Olympiakos (Grč) - Partizan (Srb) 2-2 (3-1) RIJEKA (HRV) - Salzburg (Aut) 0-0 (1-1) Rosenborg (Nor) - *Celtic (Ško) 0-1 (0-0) Igrano u utorak: Šerif (Mol) - *Qarabag (Aze) 1-2 (0-0)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

95' - GOTOVA JE UTAKMICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Gosti pletu mrežu, moraju dati gol za prolazak u play-off fazu Lige prvaka.

90' - Pet minuta je sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - NEVJEROJATAN PROMAŠAJ GORGONA NAKON KRASNE KOMBINACIJE RIJEČANA! Odvukao je Jelić sa sobom Walkea, gol je bio skoro pa prazan, ali Gorgon s desetak metara promašuje ono što se inače ne promašuje, pucao je preko grede, daleko Armadi na tribinu kao suvenir. Ovo je bila najbolja prilika Riječana na ovom susretu.

82' - Minamino izlazi iz igre, Wolf je u igri kod gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Red Bull se jako dobro otvara i brzo prelazi iz faze obrane u fazu napada, Maminho i Hwang dobro surađuju i diktiraju tempo igre svoje momčadi.

73' - Vešović je loše ubacio, a prilika je bila jako dobra. Pleli su dugo Riječani mrežu, lopta je išla s lijeve, preko sredine, do desne strane, u jednom trenutku stvorio se višak na desnoj strani, ali Vešović je katastrofalno reagirao. Ubacio je daleko ma desnu stranu, nikog nije bilo u blizini lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Lainer je tukao s 17 metara, lopta je prošla kroz šumu nogu i završila ravno u rukama Sluge.

63' - Red Bull opasno prijeti, Riječani se u drugom dijelu nisu sastali s loptom, osim spomenute šanse dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Haidara je zamijenio Yaba, prva izmjena kod gostiju u ovoj utakmici.

58' - Prijeti sad Rijeka. Tukao je Bradarić, tik pored stative gola Walkea. Odmah se pribrala Rijeka poslije šoka od kojeg su se spasili. Ristovski sada nadire prema naprijed, naš prvak mora puno bolje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Red Bull je sad grubo oštećen. Minamino je zabio s pet metara, a pomoćni sudac dosudio je zaleđe iako je jedan igrač Rijeke bio najbliži svom vrataru.

50' - Red Bull je imao još jednu dobru priliku u drugom poluvremenu, koje je tek počelo. Najbolji igrač RB Salzburga Minamino sjurio se po desnoj strani i opasno tukao prema golu Sluge s nekih 10 metara, lopta je bila otišla tik uz desnu vratnicu Sluginog gola. Rijeka se mora uozbiljiti, uspavano je ušla u susret i u drugom poluvremenu već na početku omogućila protivniku dvije jako izgledne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

48' - Gorgon je stradao u duelu, pao na pod poslije udarca u glavu i gosti su iz te akcije zaprijetili preko Hwanga. Sluga je skinuo to i otklonio svaku moguću opasnost.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

45' - Dvije minute je sudačka nadoknada.

41' - Poslije kornera Mišića dogodio se 'fliper' ispred Walkea koji je bio pomalo uspaničen na golu. Nažalost, nitko nije bio dovoljno spretan iz redova Rijeke da tu loptu nekako smjesti u mrežu i dovede našeg prvaka u vodstvo.

34' - Nema gola. Rujevica je zanijemila na trenutak. Dabbur je zabio iz zaleđa nakon slaloma Berishe s kojim je slomio dvojicu igrača gostiju. Neka ovo bude upozorenje za Rijeku. Barem pola metra bio je Dabbur u nedozvoljenoj poziciji. Pakleni je taj Berisha, za sad najbolji u momčadi Red Bull Salzburga.

31' - Uf, bilo je ovo blizu. Kosovski nogometaš Berisha sjajno je tukao s 16 metara, blizu je to otišlo uz desnu vratnicu Sluge.

29' - Kvržić igra sjajno po desnoj strani, opasan je, u prilikama je često.

23' - Predah na Rujevici. Igrači su zbog ekstremne vrućine otišli na kratki odmor, da se osvježe.

20' - Tempo nije ubitačan kao u drugom poluvremenu prve utakmice u Salzburgu, obje momčadi su na oprezu u početku utakmice, svaki sastav vreba svoju priliku, prati da možda preko greške protivnika dođe do gola. Rijeka je za nijansu opreznija, ipak imaju rezultat koji ih vodi u sljedeću rundu, ali to može ispasti varljivo.

17' - Gorgon je okušao udarac s nekih 20 metara, ali otišlo je to pokraj gola.

Image
Image

13' - Napada Rijeka, izabranici Matjaža Keka rade pritisak odmah na nekih 25 metara od gola gostiju, uzimaju loptu i najčešće preko desne strane gdje vlada Ristovski kreću prijetnje.

11' - Nespretna intervencija Eleza u petecu nakon ubacivanja RB Salzburga iz slobodnog udarca, ali pokupio je to Prskalo.

9' - Trenutna temperatura u Rijeci je 29 stupnjeva.

7' - Duje Ćaleta - Car prvi je nogometaš koji je požutio na ovoj utakmici.

5' - PRVA VELIKA ŠANSA NA UTAKMICU. Kvržić je s lijeve strane iz kosa, s nekih 11 metara, potegnuo jaki udarac, ali obranio je to Walke. Rijeka je u samo četiri sekunde stigla pred gol Salzburga.

4' - Riječani od početka igraju presing na igrača, od kad lopta dođe u noge protivičkog nogometaša, najbliži igrač Rijeke odmah trči na njega. No, neće tako dugo moći igrati jer se tako brzo troši.

3' - Riječki teren je vrlo brz, kombinacija je umjetne i prave trave i dosta je neugodan za sve. Bit će i za Red Bull.

2' - Čini se kako je Gocek ipak odlučio pustiit malo čvršću igru, barem ako ćemo suditi prema ovih uvodnih dva, tri starta.

1- Susret sudi turski vratar Gocek.

1' - POČELA JE UTAKMICA. NAPRIJED RIJEKA

20.44 - Igrači se pozdravljaju, sve je spremno za početak utakmice.

20.12 - Igrači su izašli na zagrijavanje.

19.19 - Na Kvarneru posljednja dva dana, a prognoze su da će tako biti i danas, vlada temperaturni pakao. Ova afrička klima prijetnja je i Austrijancima, čiji je trener Marco Rose kazao kako zna da će biti iznimno vruće na Rujevici.

19.14 - Objavljeni su i sastavi za večerašnju utakmicu. Gostujući trener Rose poslao je identičan sastav kao i u prvoj utakmici prije sedam dana u Salzburgu. Riječ je o 4-4-2 sustavu koji se lako pretvara i u 'romb'. Matjaž Kek je, pak, odlučio nešto opreznije započeti susret, pa je na klupi ostavio brazilskog napadača Hlebera, a umjesto njega dodao još jednog veznog nogometaša, Matu Maleša. On će tako kao kapetan predvoditi Rijeku.

https://pbs.twimg.com/media/DGPbfo7XcAEwUh5.jpg

Rijeka je u prvoj utakmici na Red Bull Areni u Salzburgu protiv domaćina pokazala dva različita lica. U prvom poluvremenu, bijeli s Rujevice igrali su sjajno, što su i okrunili pogotkom koji je zabio Mario Gavranović.

ŠOK ZA NAVIJAČE UOČI SALZBURGA: Rijeka prodaje jednog od najboljih igrača, već poslije utakmice pakira kofere?

OLIVER KAHN JE PUT KAKO PROTIV RIJEKE NA UZAVRELOJ RUJEVICI: ‘Trebat će nam večeras – mu*a’

U drugom poluvremenu, RB Salzburg je izjednačio, imao i još nekoliko šansi za gol koje nisu iskoristili. Marko Vešović je pred sam kraj susreta mogao šokirati domaćina, ali nakon što je slomio svog čuvara prilikom jedne kontre, nije dobro pucao.

Image
Image

26.07.2017., stadion Red Bull Arena, Salzburg, Austrija - Prva utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka, FC Red Bull Salzburg - HNK Rijeka. Marko Vesovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

No, Riječani imaju sjajan rezultat i Austrijance čeka veliki izazov nadoknađivanja gola u gostima. Matjaž Kek je u ligaškoj utakmici protiv Istre 1961 odmarao šestoricu igrača u odnosu na utakmicu u Austriji, dok je njegov kolega Rose odmor dao četvorici igrača. Rijeka je pobijedila 2-0, Salzburg odigrao 1-1 protiv LASK Linza.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo