OGLAS

RIJEKA NA KORAK DO NASLOVA PRVAKA! / Šampionska Kekova momčad 'uništila' Osijek i otišla na +8 u odnosu na Dinamo

Image

U derbiju 30.

25.4.2017.
21:50
VOYO logo

Imajući na umu ono što im se u prošlom kolu dogodilo u Puli, gdje su osvojili samo bod i propustili priliku odvojiti se od Dinama koji je tada poražen na Maksimiru od Hajduka, nogometaši Rijeke su nošeni podrškom svojih navijača na Rujevici od prve sekunde krenuli po pobjedu. Mario Gavranović je bio najopasnija prijetnja, ali su svi njegovi udarci završavali u rukama osječkog vratara Malenice ili u okviru gostujućih vrata.

Image
NOVI ŠOK ZA DINAMO: /

Koprivničani zabili za pobjedu u sudačkoj nadoknadi, raspad sistema u maksimirskoj momčadi

Image
NOVI ŠOK ZA DINAMO: /

Koprivničani zabili za pobjedu u sudačkoj nadoknadi, raspad sistema u maksimirskoj momčadi

Rijeka je do vodstva došla u 11. minuti, kad je Matasa lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, a sudac Križarić pokazao na bijelu točku. Slovenac Roman Bezjak sigurno je izveo kazneni udarac. Do kraja poluvremena Gavranović je čak dvaput pogodio gredu, jednom tukao pokraj gola, a neprecizan je bio i Mišić za domaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku za Osječane propustio je Gabrijel Boban, koji je u 20. minuti s 12-13 metara pucao preko gola. Osijek je u posljednjoj minuti prvog poluvremena doživio još jedan udarac, kad je najbolji gostujući strijelac, makedonski reprezentativac Muzafer Ejupi, zbog neopreznog starta na sredini igrališta zaradio drugi žuti karton, a time i isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojčano inferiorni Osječani u nastavku su borbenošću nadoknađivali igrača manje na terenu, ali nisu uspjeli opasnije zaprijetiti riječkom vrataru Prskalu. S druge strane, Rijeka je imala nekoliko izglednih situacija, najopasniji je bio Franko Andrijašević, ali je iz svih dvoboja kao pobjednik izašao vratar Malenica.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 90. minuti sudac Križarić je, nakon prekršaja Škorića na Vešoviću u kaznenom prostoru, dosudio novi kazneni udarac za domaće, a precizan je bio Andrijašević i svojim 14. prvenstvenim pogotkom potvrdio pobjedu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


RIJEKA - OSIJEK 2-0

Rijeka: Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Bradarić, Mišić - Bezjak, Andrijašević, Vešović - Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek: Malenica - Matas, Škorić, Barać, Barišić - Lesjak, Mioč, Lukić - Boban, Perošević, Ejupi

90+3. minuta: KRAJ UTAKMICE! Rijeka je pobijedila Osijek 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: GOOOOOOOOL! Andrijašević je bio siguran s bijele točke za 2-0. Rijeka je cijelu utakmicu dominirala protiv Osijeka, stvorila niz odličnih prilika, no jedine udarce neobranjivo uputila s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89. minuta: JEDANAESTERAC ZA RIJEKU! Srušen je Vešović!

85. minuta: Gavranović, čiji su udarci obilježili prvo poluvrijeme kada je dvaput uzdrmao i okvir gola, napušta igru. Ušao je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83. minuta: Manje od deset minuta ostalo je do kraja utakmice u kojoj Rijeka, unatoč nizu prilika iz igre, vodi 1-0 pogotkom s bijele točke. Bude li Rijeka u rezultatskoj prednosti i poslije zadnjeg sučevog zvižduka otići će na osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo...

80. minuta: Osijek, koji se većinu utakmice brani, sada je povezao nekoliko akcija pred golom domaćina. Prskalo je dvaput morao reagirati, oba puta bio je siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74. minuta: Izmjena u sastavu Rijeke. Ozlijeđeni strijelac Bezjak napušta travnjak na koji ulazi Črnic.

I odmah se Črnic našao u šansi u kojoj je mogao i bolje reagirati u odnosu na sebičan pokušaj rješavanja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69. minuta: Ne mogu nogometaši Rijeke probiti Malenicu iz igre. Nova sjajna obrana gostujućeg golmana na jak udarac Andrijaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66. minuta: Dvostruka zamjena u Rijeci: Knežević umjesto Mioča, Pušić umjesto Bobana.

60. minuta: Pola sata ostalo je do kraja utakmice na Rujevici. Situacija je sljedeća - Osijeka gotovo da i 'nema' na travnjaku, svaki napad Rijeka izgleda kao prilika za pogodak, no i dalje je jedan gol razluike u korist domaćina. Realizacijom Kek nikako ne može biti zadovoljan, igrom svakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Grčevito se Osijek brani u uvodnih 15 minuta nastavka. Rijeka 'kampira' u njihovom šesnaestercu i prijeti sa svih strana. I dalje je, ipak, 'samo' 1-0.

53. minuta: Uraganski kako je otvorila i prvo poluvrijeme, Rijeka je otvorila i drugo. Nižu se prilike u kaznenom prostoru gostujuće momčadi koja (zasad) odolijeva silnim napadima Kekove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Malenica ponovno na kušnji, i ovaj put siguran. Pokušao je sa 17 metara Ristovski.

48. minuta: Kakav početak Rijeke, kakva prilika! Ostaje ipak 1-0. Andrijašević je pucao s nekih sedam-osam metara, Malenica u padu desnom roku brani siguran gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: ZAPOČELO JE DRUGO POLUVRIJEME!

45+1. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Rijeka je apsolutno bila bolji suparnik u uvodnih 45 minuta. Pogodak, dva udarca koja su se odbila od okvira gola i nebrojene prilike (11 udaraca, 5 u okvir) Kekove momčadi obilježile su prvi dio, baš kao i Ejupijevo isključenje u samoj završnici. Osijek u prvih 45 minuta nije uputio udarac u okvir domaćina s Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1. minuta: CRVENI KARTON! Osijek će u drugom poluvremenu imati igrača manje. Drugi žuti karton u posljednjim trenucima prvog dijela dobio je Ejupi!

45. minuta: Igrat će se minuta sudačke nadoknade.

40. minuta: PREČKA! Nevjerojatno, al Gavranović, koji konstantno prijeti golu Malenice, ponovno trese okvir. S nekih 20 metara opalio je opet u gredu.

Prvo poluvrijeme definitivno odlazi na stranu domaće Rijeke i pravo je čudo što Kekova momčad ne uživa prednost veću od minimalnih 1-0.

33. minuta: Opet Gavranović opasno prijeti. Sad prizemno lijevom nogom uz lijevu vratnicu.

Promjena kod Osijeka - Matas van, Grgić u igru.

31. minuta: PREČKA! Sjajan udarac Gavranovića odsjeo je na okviru Osijekova gola!

27. minuta: Opasni napadi Kekove momčadi i dalje se redaju.

24. minuta: Lesjakov dalekometni udarac nije bio opasan.

22. minuta: Novi nalet domaćina, novi pokušaj da se ugrozi gol Malenice. Mišić s 20-ak metara malo pored njegove lijeve vratnice.

18. minuta: Ali sada - da! Boban je primio povratnu loptu na vrhu šesnaesterca, ušao korak-dva i opalio lijevom nogom. Ipak, malo preko grede.

17. minuta: Otprilike petnaestak minuta trebalo je gostujućoj momčadi da 'nešto' pokušaju napraviti u polovici Rijeke. To 'nešto' ipak ne može se nazvati prijetnjom za gol domaćina.

13. minuta: Žuti kartoni za Bradarića (prekršaj) i Ejupija (nesportsko ponašanje).

12. minuta: GOOOOOOOL! Bezjak je siguran, 1-0 za Rijeku!

11. minuta: JEDANAESTERAC ZA RIJEKU! Matas je igrao rukom u šesnaestercu.

10. minuta: Sjajna sad intervencija Malenice koji brani pokušaj Andrijaševića. Sastav Osijeka ne može doći do zraka.

6. minuta: Nove dvije šanse za Rijeku, Mišić nogom uz lijevu vratnicu, Gavranović glavom preko grede. Rijeka je krenula jako, Kekovi igrači 'kampiraju' na polovici gostujuće momčadi.

3. minuta: Rijeka je već zaprijetila. Vešović s desne strane ubacio u kazneni prostor u kojem je najviši bio Gavranović nakon čijeg udarca glavom lopta prolazi tik uz desnu vratnicu.

1. minuta: UTAKMICA JE ZAPOČELA! I započela je slavljem tribina na kojima je odjeknula vijest o rezultatu utakmice u kojoj je Rijekin konkurent za naslov ostavio bodove.

0' - Manje od deset minuta ostalo je do derbija kola. U Rijeci su sigurno već čuli sve o Dinamovom porazu kod Slaven Belupa...

Rijeka je već u prošlom kolu imala sjajnu priliku bodovno se odvojiti od Dinama koji je poražen na Maksimiru od Hajduka 0-2, no svoj su susret protiv Istre iskoristili 'tek' za podjelu bodove u 1-1 remiju. Nova prilika pruža se u večernjim satima ponedjeljka kad na Rujevicu stiže Osijek s kojim momčad koju vodi Matjaž Kek već dulje vrijeme nema problema. Samo koju minutu ranije, i omogućio Rijeci novu 'meč-loptu'.

Prošli mjesec svladali su Riječani Osijek dvaput u utakmicama Kupa (2-0, 3-1 kao domaćini), kao i triput u aktualnoj ligaškoj sezoni (3-0 kao domaćini, 1-0, 3-2). Sve to, ipak, ništa ne znači kad u 20 sati odjekne prvi sučev zvižduk.

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo