POČEO JE VELIKI RASPLET HNL-A! / Dinamo teškom mukom pobijedio davljenika i došao na dva boda od Rijeke

Image

Aktualni hrvatski prvak Dinamo na Parku mladeži je u 33. kolu HNL-a pobijedio davljenika Split 1-0. Jedini pogodak na susretu koji je odigran u petak navečer djelo je Hodžića u 55. minuti dvoboja.

12.5.2017.
21:49
VOYO logo

SPLIT - DINAMO 0-1

Split (4-2-3-1) : Duka - Jurendić, Maglica, Mikulić, Jakić - Vidović, Boljat - Aliyu, Perković, Grubišić - Ugrina

Dinamo (4-2-3-1) : Livaković - Stojanović, Sigali, Lešković, Pivarić - Moro, Antolić - Guilherme, Gojak, Olmo - Hodžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Hodžić 0-1 (55.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama primaknuli su se Rijeci na samo dva boda na vrhu ljestvice Prve HNL nakon što su u susretu 33. kola u petak kao gosti svladali Split koji je modrima u susretu radio probleme. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Hodžić u 55. minuti.

Bez Soudanija i Sammira

Ivajlo Petev je u prvih 11 nakon gotovo tri mjeseca po prvi puta uvrstio Sigalija, a Ante Ćorić je kao i protiv Intera susret započeo na klupi. Za goste također nije bilo niti suspendiranog Soudanija, te Sammira kojeg je Dinamov trener ostavio u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Splićani su krenuli oštro u utakmicu, ali Dinamo je uspio uspostaviti dominaciju te je s posjedom lopte diktirao tempo susreta. Pokušaji modrih bili su jalovi, bezopasni. Osim prilike u 40. minuti, kad je Španjolac Olmo, inače jedan od najboljih i najaktivnijih pojedinaca na terenu, nakon što je sjajno povukao loptu, proigrao opasnog Gojaka koji je sam izašao pred Duku.

Mikulić pogodio gredu

No, vratar Splita je udarac obranio i ostavio svoju mrežu netaknutom. Na poluvrijeme se otišlo bez pogotka, ali nakon sedam minuta nastavka domaćine su milimetri dijelili od vodstva. U 52. minuti Mikulić je sjajno iz slobodnog udarca s 30-ak metara pogodio gredu. Dominik Livaković je mogao samo gledati, a domaćini nisu imali sreće te se lopta odbila natrag u igru, a ne u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda u 55. minuti, zagrebački sastav konačno je zabio. Pivarić je nabačajem s lijeve strane pronašao Brazilca Guilhermea koji na drugoj stativi iz prve pronalazi Hodžića, a on zabija za 1:0 s neposredne blizine ispred nemoćnog vratara domaćina.

Image
Image

Bosanski nogometaš se ponovno upisao u listu strijelaca nakon što je isto napravio u prošlom kolu protiv Intera. U 72. minuti Guilherme je pogodio gredu s lijeve strane uputivši snažan udarac prema vratima. Lopta je ipak pogodila stativu i spasila Split od, vjerojatno, konačne kapitulacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je tri kola prije kraja prvenstva pao na posljednje mjesto

Drugoplasirani Dinamo ovom se pobjedom primaknuo vodećoj Rijeci na samo dva boda razlike, sada ima 77 bodova, a Rijeka, koja će u subotu od 17 sati ugostiti trećeplasirani Hajduk, ima 79.

Split je tri kola prije kraja prvenstva pao na posljednje mjesto koje vodi u drugu ligu ostavši na 18 bodova, dok deveta Cibalia, koja je ranije u petak kao gost sa 2-1 svladala Istru 1961, ima 19. Istra 1961 je sedma sa 33 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibalia preokretom do slavlja

U Puli je Cibalia do pobjede stigla preokretom u nastavku. Domaći su poveli preko Mitrevskog u 31. minuti no junak preokreta gostiju bio je Pervan, koji je ušao u igru u nastavku. On je u 60. minuti izjednačio na 1-1, a u 71. asistirao Baši za pobjednički pogodak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' + 3 - GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Tri minute je sudačka nadoknada.

81' - Olmo je pokušao udarac s 20 metara, ali Španjolac je to dosta loše izveo. Lopta je otišla daleko pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - ODLIČAN UDARAC Guilhermea koji je izveo sjajnu minijaturu i zatresao stativu. Dinamo bio blizu vodstva od 2-0.

68' - Split nema ideja, Split nema rješenja. Iako vremena ima dosta. Jovanović je nova napadačka opcija Splitovaca umjesto Ugrine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Na tribinama Parka mladeži je i bivši izvršni predsjednik kluba, sad samo "savjetnik" Zdravko Mamić.

Image
Image

57' - Božo Mikulić, koji je pogodio prečku, bio je prošli mjesec suspendiran od strane uprave Splita, a pomilovan je jer su to tražili njegovi suigrači u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - GOOOL, DINAMO VODI 0-1: Armin Hodžić je zabio svoj 14. ovosezonski pogodak. Guilherme je proslijedio jednu loptu, a Hodžić je iz neposredne blizine matirao Duku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Kakav udarac Mikulića! Opalio je Mikulić iz slobodnog udarca s tridesetak metara, vratar modrih Livaković je samo stajao i pogledom pratio kako lopta pogađa - prečku!! Milimetri su dijelili Split do vodstva, senzacionalnog vodstva.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Modri nižu prilike, ali mreža Splita još se nije zatresla. Nadamo se kako će u drugom poluvremenu Split igrati bolje, zbog zanimljivosti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Najbolja prilika za Dinamo zasad. Sjajni Olmo se sjurio prema golu Splita i odlično poslužio Gojaka koji iz velike šanse puca ravno u Duku. Sjajno je obranio Duka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Raspoloženi Olmo se jednom minijaturom riješio čuvara i pucao tik pored okvira gola. Bilo je to blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Olmo je pucao, ali odlazi to preko vrata Duke, Dinamo zasad bez pravih prilika u Splitu.

22' - Upravo je na južnu tribinu splitskog stadiona stiglo stotinjak Bad Blue Boysa, koji su odmah počeli pjesmom bodriti svoju momčad. Parkom mladeži se ori Dinamo ja volim, čuju se bubnjevi, počeinje navijačka ludnica priznatih zagrebačkih ultrasa.

15' - Gojak je ponovno pucao, pored gola, korner za Modre.

15' - Dinamo je počeo igrati onako kako treba igrati momčad koja se bori za naslov prvaka. Ako ovako nastave, Splićani će se teško obraniti. Modri imaju ozbiljnu namjeru dati gol.

12' - Dani Olmo pao je u šesnaestercu, a Dinamovi igrači tražili su penal. Sudac Križarić bio je vrlo blizu i samo je odmahnuo rukom. Olmo je bio na pet metara od gola, ubacio se ispred Marka Perkovića, koji je pao na mladog Španjolca koji je, prema pisanju španjolskih medija, u fukusu Barcelone koja bi ga htjela vratiti u klub, odnosno, dovesti ga na posudbu iz Dinama... Čini se da je sudac bio u pravu, nije to penal

10' - Gojak i Olmo napravili su pomutnju u obrani Splita na nekih 16 metara od gola, ali loptu dinamovci nisu uspijeli ugurati u mrežu Duke.

10' - Dinamo ima posjed lopte na svojoj strani, Split se brani i čeka priliku iz kontranapada.

4' - Grubišić i Ugrina zaprijetili su modrima. Bila je to akcija Splita koja je obećavala. Kombinirali su na nekih 16 metara od gola Grubišić i Ugrina, a sve se završilo pokušajem glavom Splitovca Ugrine pokraj zagrebačkog gola.

3' - Dinamo radi pritisak od prve minute.

1' - POČELA JE UTAKMICA

19.15 - Objavljene su početne postave. Splitu nedostaje velik broj standardnih prvotimaca, a Dinamo će večeras igrati bez Sammira koji je ostao u Zagrebu i požutjelog sjajnog Alžirca Soudanija.

Modri će kod najneefikasnije momčadi prvenstva u sklopu 33 kola HNL-a pokušati smanjiti prednost Rijeke na samo dva boda, a onda čekati sutrašnji Jadranski derbi na Rujevici i nadati se pobjedi Hajduka ili barem remiju.

Split, s druge strane, najneefikasnija je momčad HNL-a. Split je u 32 odigrana kola zabio samo 12 golova, a u zadnjih 10 utakmica postigli su samo dva i to oba protiv Hajduka u teškom porazu 2-5. Prijeti im ispadanje iz lige. Stoga će domaći sastav imati tešku misiju uzimanja bod(ova)a renomiranom Dinamu. Vrijedi spomenuti kako Dinamo protiv Splita ima sjajne rezultate.

Zagrebački sastav od Splita nije primio gol u zadnjih sedam utakmica. Posljednji puta se to dogodilo 30. listopada 2015. godine kada je Split ujedno i posljednji puta slavio protiv Dinama.


Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo