HAJDUK PORAŽEN U GRADSKOM VRTU: / Ejupi odveo Osijek do pobjede i začinio borbu za Europsku ligu

Image

U derbiju 23. kola Prve HNL nogometaši Osijeka su pred svojim navijačima svladali splitski Hajduk sa 2-1 (0-0), a oba pogotka za Osječane postigao je Makedonac Muzafer Ejupi.

5.3.2017.
14:56
VOYO logo

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a na prvi su gledatelji u Osijeku čekali do 63. minute. Ejupi je srušen u kaznenom prostoru što je sudac Ivan Bebek opravdano sankcionirao kaznenim udarcem. Makedonski reprezentativac sam je preuzeo odgovornost i sigurno realizirao jedanaesterac za vodstvo Osječana.

Drugi pogodak na ovoj utakmici, a svoj 11. prvenstveni u ovoj sezoni, Ejupi je postigao u 80. minuti, kad je iskoristio smušenost Hajdukove obrane, dobro prihvatio dubinsku loptu, zaobišao vratara Stipicu koji je istrčao na 30 metara od svog gola te mirno poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukova nastojanja da dođe do pogotka ostala su samo na pokušajima sve do četvrte minute sudačke nadoknade, kad je Marko Futacs uspio svladati domaćeg vratara Mikulića za konačnih 2-1.

Osijek se ovom pobjedom, prvom u nastavku prvenstva, bodovno izjednačio s Hajdukom (41), ali su Splićani još uvijek na trećem mjestu zahvaljujući boljoj gol-razlici. Vodeća Rijeka ima 61 bod, a drugoplasirani Dinamo 55. Na začelju su Split sa 12 i Cibalia sa 9 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSIJEK – HAJDUK 2-1

OSIJEK: Mikulić - Matas, Škorić, Barać, Barišić - Mioč, Vojnović - Boban, Knežević, Lopa – Ejupi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Stipica - Ismajili, Ćosić, Nižić, Kvesić - Jefferson, Savvas, Hamza – Vlašić - Said, Futacs

KRAJ UTAKMICE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta: Futacs smanjuje Osijekovu prednost. Rezultat je 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se četiri minute nadoknade utakmice.

89. minuta: Ejupi 'krade' loptu Stipici i upošljava Peroševića koji neometan propušta zaključiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88. minuta: Vlašić iz slobodnog udarca visoko preko gola. Umjesto Lope u igri je Lukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80. minuta: GOOOOOOOOOL! Ponovno Ejupi! Osijek je poveo 2-0 nakon što Savvas izgubio jednu loptu na sredini terena. Lopa je proslijedio do Ejupija, ovaj zaobišao istrčalog Stipicu i s dvadesetak metara povisio rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuta: Hajduk je napravio dvije izmjene - u igri su Tudor (umjesto Jeffersona) i Ohandza (umjesto Saida). Kod Osijeka je izašao Knežević, a ušao Grgić.

62. minuta: GOOOOOOOOL! JEDANAESTERAC ZA OSIJEK! Ispravna odluka suca Bebeka nakon što je Ismajili u svom šesnaestercu srušio Ejupija. Upravo je Ejupi i izveo najstrožu kaznu. Stipica je otišao na svoju desnu, lopta na njegovu lijevu stranu za prednost Osijeka 1-0. Deseti mu je ovo ligaški gol sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

52. minuta: Futacs pogodio okvir gola! Odlično je Hajdukov napadač prihvatio dugu loptu Savvasa s desne strane i sjajno, prizemnim udarcem, uputio jak udarac prema Mikulićevom golu. Osijekov vratar bio je nemoćan, no lopta je samo okrzunla vanjski dio njegove lijeve stative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Osim uvodnih minuta koje su pripale Osijeku, nastavak su obilježili Hajdukovi nogometaši, no malo je toga konkretnog viđeno u Gradskom vrtu na kojem okupljeni gledaju 'uspavanku'. Obje momčadi uputile su po pet udaraca, Hajduk tri u okvir, domaćini niti jedan. Osijek je imao loptu u nogama čak 75 posto, no većim dijelom prvog poluvremena nije znao što bi s njom...

35. minute: Nakon onog Saidovog udarca iz 20. minute utakmice u Gradskom vrtu nije se dogodilo veće uzbuđenje. Jaki start domaće momčadi Hajduk je uspio ublažiti i stabilizirati situaciju na sredini terena na kojoj se sada i većina toga događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Prva javna opmena na utakmici pokazana je Hamzi.

25. minuta: Hajduk, konkretnije Savvas, pokušao je ugroziti vrata domaće momčadi direktno iz slobodnog udarca sa 27 metara udaljenosti. Lopta se na putu do Mikulića odbila od mokrog travnjaka, ali udarac nije bio osobito jak i išao je točno po sredini gola gdje se i nalazio Osijekov čuvar mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. minuta: Prva prava šansa Hajdukovih nogometaša, no Vlašić je malo zakomplicirao, a u konačnici Saidov udarac zaustavio Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. minuta: Nova velika prilika Osijeka i novi promašaj. Knežević je neometan dočekao loptu ubačenu s lijeve strane i pokušao volejem zatresti Hajdukovu mrežue. Na kraju samo korner.

10. minuta: Uvodnih deset minuta prošlo je u boljoj igri domaćina, no pogodaka još uvijek nema.

6. minuta: Pokušaj Barišića s nekih 18 metara s lijeve strane. Visoko preko gola.

3. minuta: Prva prilika za Osijek. Boban je glavom na drugu vratnicu proslijedio jedno ubacivanje s lijeve strane,a tamo Ejupi iz prve pokušao zatresti mrežu vratara Stipice. Lopta je otišla pokraj gola.

1. minuta: Utakmica je započela!

Osijek i Hajduk odigrat će derbi-utakmicu, ipak, pomalo u sjeni onoga što rade vodeća Rijeka i drugoplasirani Dinamu. Susret je od velike važnosti za oba kluba budući da je riječ o dvoboju direktnih suparnika i ogledu za bitne bodove u borbi za treće mjesto i izlazak u Europsku ligu

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo