KOPIĆ DEBITIRAO POBJEDOM: / Hajduk izgledao fantastično, ali samo u prvom poluvremenu, Torcida vrijeđala igrače

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk je pobijedio Istru 1961 na Aldo Drosini sa 3-1. Sve golove zabili su Bili u prvom dijelu te su u drugi ušli dosta opuštenije, ali to ih ovoga puta nije koštalo rezultata.

19.11.2017.
19:50
PIXSELL
VOYO logo

U zadnjem susretu 16. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Hajduka slavili protiv Istre 1961 s 3-1 (3-0) i došli na drugo mjesto ljestvice.

Novi trener Hajduka Željko Kopić startao je pobjedom, a tri boda iz Pule izborena su odličnom igrom i s tri postignuta gola u prvom dijelu utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 8. minuti Splićani su poveli pogotkom Borje Lopeza koji je pospremio u mrežu odbijenu loptu nakon udarca Tome Bašića. U 42. i 43. minuti Hajduk koristi velike pogreške i neodlučnost obrane domaćina - Ante Erceg zabija za 2-0, a minutu kasnije Ahmed Said za 3-0 i rješenje utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 66. minuti je smanjio Makedonac Tome Kitanovski atraktivnim udarcem s 18 metara pod gredu, a u 90. minuti sudac je svirao kazneni udarac za Istru nakon kontakta Nižića i Ofosua. Crnoputi Nijemac je sam izveo udarac s bijele točke, ali je mu je Stipica obranio.

Torcida je šutjela do 16. minute, a onda su zasuli teren bakljama i povikali svojim igračima "Igrajte, pi*kice!". Transparent "Odgovornost, a ne demagogija!" stajao je cijelo vrijeme ispod njihove tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodi Dinamo s 40 bodova, Hajduk i Osijek imaju po 28, a Istra 1961 je pretposljednja s 13 bodova, dva više od "fenjeraša" Rudeša.

Pred 3000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Pajač iz Zeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTRA 1961 - HAJDUK 1-3

HAJDUK: Stipica, Memolla, Borja Lopez, Nižić, Tudor, Savvas, Radošević, Hamza, Erceg, Bašić, Said

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTRA: Ivušić, Kokorović, Čuljak, Gotal, Bertoša, Mitrevski, Kitanovski, Ofosu, Pereira, Vojnović, Puclin


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' - Istra je dobila priliku zabiti iz penal nakon prekršaja Nižića nad Ofosuom koji je odlučio sam izvesti najstrožu kaznu. Stipica ga je odlično pročitao i obranio njegov udarac, a na odbijenu loptu je natrčao Halilović i poslao ju visoko na tribine.

81' - Pešić je izbio sam pred Ivušića, zaobišao i tražio igrača u sredini umjesto da je pucao po golu. Hajduk je dobio samo korner iz situacije koja je obećaval mnogo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Radošević je imao odličnu priliku zapečatiti Istrinu sudbinu, ali je s nekih desetak metara tukao snažno preko gola.

66' - GOOOOL! Istra je nešto konkretnija u drugom poluvremenu, a to je okrunila i pogotkom. Kitanovski je prihvatio jednu odbijenu loptu, namjestio se i ljevicom opalio s ruba šesnaesterca, a lopta je od prečke odsjela u golu Stipice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Memolla je dobio žuti karton zbog povlačenja Kitanovskog, a ubačaj igrača Istre pred gol Stipice završio je na stativi i Hajduk je dobro prošao u ovoj situaciji.

50' - Prvi ozbiljniji pokušaj Istre! Dino Halilović, brat puno poznatijeg Alena, opalio je se nekih 20-ak metara, ali Stipica je odbio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+2' - Sudac je svirao kraj prvog poluvremena! Hajduk je u prvom poluvremenu imao čak 15 udaraca na gol, od toga 10 u okvir. Domaćini su uputili tek jedan udarac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - GOOOOL! Samo dvije minute trebale su Hajduku za novi pogodak. Said je iskoristio grešku igrača Istre, ali i vratara Ivušića i praktički riješio pitanje pobjednika u ovoj utakmici. Hajduk vodi 3-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42'- GOOOOL! Radošević je dugom loptom pronašao Ercega koji se odlično snašao, prevario svog braniča i zakucao loptu pored Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Nastavljaju Bili sa svojim napadima. Said je izašao sam pred vratara Istre koji je sjajno nogom obranio njegov udarac.

22' - Hajduk ne prestaje s pokušajima izvana, nakon Hamze probao je i Bašić, a Ivušić je to odbio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Udarac je okušao i Hamza, ali Ivušić je uhvatio njegov pokušaj bez problema. Hajduk igra bolje i puno je konkretniji u svojim namjerama.

15' - Utakmica je nakratko prekinuta jer su pripadnici Torcide zasuli teren bakljama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - GOOOOL! Bašić je pucao direktno iz slobodnog udarca, Ivušić je to kratko odbio i na loptu je natrčao Borja Lopez i lagano poentirao iz prve prave prilike. Hajduk vodi 1-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Ofusu je pao u šesnaestercu Hajduka pokušavajući iznuditi najstrožu kaznu, ali sudac nije nasjeo na to.

1' - Počela je utakmica na Aldo Drosini!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener vratio je problematičnog Saida u momčad i dao mu mu priliku od prve minute, a Ohandza nije niti doputovao u Split. Hajduk bi se eventualnom pobjedom izjednačio s Osijekom na drugom mjestu.

Franu Tudoru ovo je jubilarni stoti nastup u dresu Hajduka.

Što se tiče Istre, još se ne zna novo ime vlasnika, igračima nisu mjesecima dobili plaće i ozbiljno razmišljaju o štrajku. Vidjet ćemo hoće li se to odraziti na njihovu igru danas na Aldo Drosini.

Sudac utakmice je Igor Pajač iz Zeline, a pomažu mu Jerko Crnčić i Bojan Zobenica. Četvrti sudac je Igor Križarić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo