UVJERLJIVI FAVORITI: / Hajduk do vrha napunio mrežu Jalžabeta, u osmini finala Hrvatskog kupa i Rijeka i Osijek

Image

Vodeći sastavi Prve HNL, prva Rijeka, drugi Osijek i četvrti Hajduk, bez problema su se plasirali u osminu finala Kupa.

21.9.2016.
16:29
VOYO logo

Riječani su do pobjede u Đakovu stigli golovima Gorgona (45), Črnica (52) i Gavranovića (55).

Osijek je nakon samo 20-ak minuta imao već 3-0 protiv Vukovara, strijelci su bili Grgić (4), Suton (10-ag) i Ejupi (21). Na 4-0 povisio je Špoljarić (56), dok su domaći postigli počasni pogodak u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je pitanje prolaska u Jalžabetu riješio u roku od dvije minute, u 17. je prvi gol postigao Bašić, da bi u 19. na 2-0 povisio Hamza. U nastavku su po još dva gola postigli Tudor (50, 87) i Futacs (68, 90+2).

Od svih prvoligaša nateže je do osmine finala stigao Slaven Belupo koji je tek boljim izvođenjem 11-eraca izbacio Varaždin. Domaći su vodili sa 2-1 sve do četvrte minute sudačke nadoknade kada su Koprivničani uspjeli poravnati na 2-2. Kako u produžetku nije bilo pogodaka, o pobjedniku su odlučivali 11-erci prilikom kojih su sa 4-2 uspješniji bili gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati utakmica 16-ine finala Hrvatskog nogometnog kupa:

Jalžabet - Hajduk 0-6 Croatia Đakovo - Rijeka 0-3 Varaždin - Slaven Belupo 2-4 (2-2) - 11-erci Vukovar 1991 - Osijek 1-4 Slavija Pleternica - Split 1-2 Neretvanac - Istra 1961 1-3 Bjelovar - Zagreb 4-0 Solin - Zadar 1-0 Libertas Novska - Vinogradar 2-5 Rudeš - GOŠK Dubrovnik 3-0 Novigrad - Zelina 4-0 Igrano u utorak: Veli Vrh - Dinamo 0-5 BSK Bijelo Brdo - Inter 2-3 Krk - Lokomotiva 1-2 Samobor - Cibalia 1-6 (1-1) produžetak Međimurje Čakovec - Šibenik 1-2 (1-1) produžetak


Tekst se nastavlja ispod oglasa

JALŽABET – HAJDUK 0-6

Jalžabet: Špicer - Levatić, Žugec, Dušak, Friščić - N. Pomper, Car, Roko Horvatić, Hruško, Sakač - Amanović

Hajduk: Grbić - Kvesić, Ćosić, Šimić, Juranović - Bašić - Vojković, Barry, Tudor - Mastelić, Futacs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92. minuta: KRAJ UTAKMICE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2. minuta: GOOOOOOOL! Nisu se Hajdukovi nogometaši zasitili golova, evo i novog pred sam kraj ogleda. Ponovno Futacs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se još dvije minute sudačkog produžetka utakmice.

87. minuta: GOOOOOOOL! Novi pogodak Hajduka, prednost gostujuće momčadi protiv niželigaškog Jalžabeta sada iznosi 5-0. Strijelac je ponovno bio Tudor na dodavanje Futacsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80. minuta: Ne posustaju nogometaši Hajduka. Novi pokušaj prema golu Jalžabeta uputio je ponovno Futacs, no njegov udarac s desetak metara prebacuje vrata domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Špicer je uistinu raspoložen u ovoj utakmici. Nanizao je impresivan broj obrana, a među posljednjim pokušajima Hajdukovih igrača razočarao je Ercega, Vojkovića, Futacsa, a potom i Tudora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: GOOOOOOL! Četvrta lopta u mreži Jalžabeta, strijelac je Futacs! Nedugo nakon što je njegov volej zaustavio Špicer, Futacs se ipak upisao među strijelce i to nakon obrane domaćeg vratara na Ercegovom pokušaju. Inače, akciji je prethodio pokušaj domaćina iz slobodnog udarca. Grbić je bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67. minuta: Pušnik mijenja i treći put. Erceg umjesto Mastelića.

64. minuta: Upravo je stigla nova potvrda raspoloženosti Jalžabetovog vratara Špicera. Iz samog gornjeg kuta vadi loptu koju je iz prve uputio Futacs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60. minuta: Dvije promjene. U redovima Hajduka izašao je Kvesić, a ušao Pejić, dok Amanovića u redovima domaćina mijenja Šamarija. Odmah potom i nova reakcija Hajdukova trenera. Umjesto strijelca Hamze ušao je Kožulj.

50. minuta: GOOOOOOL! Fran Tudor je strijelac za 3-0 i to glavom nakon odbijanca na Futacsevu loptu. Dobar početak splitskog prvoligaša u nastavku igre. Već i na samom otvaranju u šansi je bio isti igrač, no lopta njemu upućena tada je bila nešto brža...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Kraj prvog poluvremena!

44. minuta: Evo i domaćina u šansi. S nekih 25 metara pokušao je promijeniti rezultat Car. Dovoljno tek za pljesak publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41. minuta: Golman domaćina Šicer u više je navrata danas dobro reagirao, a tako i ovom prilikom na pokušaj Tudora.

30. minuta: Nova izgledna prilika za Pušnikovu momčad. Ostaje ipak 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19. minuta: GOOOOOOL! Hajduk je povećao prednost. Šok domaćina još nije niti nestao, a već je 2-0 za goste. Ovaj put strijelac je bio Hamza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. minuta: GOOOOOOL! Hajduk vodi 1-0. Nakon niza izglednih prilika splitskog sastava, konačno i pogodak. Zabio je Toma Bašić.

10. minuta: Uvodnih deset minuta proteklo je u utakmici na jedan gol, onaj sastava Jalžabeta. Pitanje je samo kad će Hajduk silne šanse i konkretizirati i pretvoriti u vodstvo.

5. minuta: Očekivana dominacija gostujućeg prvoligaša koji opsjeda gol domaće momčadi.

1. minuta: Započela je utakmica!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo