DINAMO SE NIJE PROSLAVIO U BJELOVARU! / Trećeligaš dva puta pogodio gredu i zabio hrvatskom prvaku u 81. minuti

Image

Dinamo je s minimalnih 2-1 (1-0) slavio protiv domaćina Bjelovara u osmini finala hrvatskog Kupa. Tako su se 'modri' plasirali u četvrtfinale ovog natjecanja.

25.10.2016.
13:54
VOYO logo

BJELOVAR - DINAMO 1:2

BJELOVAR: Gavranović - Ribeiro, Hajdarović, Pušić, J. Kozić - Jakšić, Orač - Furmek, M. Tominac, Ivančić - Šiprak

DINAMO: Šemper - Stojanović, Soldo, Perić, Schildenfeld - Jonas, Knežević - Šitum, Ćorić, Fiolić - Hodžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Šitum (14.), 0-2 Ćorić (70.), 1-2 Jaković (81.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo u utorak poslijepodne u Bjelovaru nije briljirao. Trećeligaš, koji je s nestrpljenjem iščekivao ovu utakmicu, u 36. minuti zatresao je gredu, a u 81. zabio pogodak hrvatskom prvaku. I te dvije stvari najviše će se pamtiti iz ovog sraza.

OTKRIVENA KONAČNA ISTINA O IVAJLU PETEVU! IZNENADIO SVOJIM ODLUKAMA: ‘Ovo što radi nije dobro, ali…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šitum probio bunker Bjelovara

Hrvatski prvak poveo je u Bjelovaru poveo pogotkom Marija Šituma u 14. minuti, kad se lopta nakon njegovog udarca s ruba kaznenog prostora sretno odbio od jednog domaćeg obrambenog igrača i preletjela vratara.

Tek u 71. minuti branitelj naslova je uspio udvostričiti vodstvo lijepim pogotkom Ante Ćorića koji sve više kuca na vrata prve momčadi Dinama, odnosno, ide ka tome da postane standardni prvotimac nakon perioda u kojem je više boravio na klupi. Ovo je druga uzastopna utakmica u kojoj je Ćorić zaigrao od prve minute. Prošlog vikenda počeo je sraz i protiv Cibalije i prvenstvu (3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelovar se nije predavao

No, Bjelovar se nije predavao i u 81. minuti Franjo Jaković je smanjio na 2-1 nakon pogreške vratara Adrijana Šempera koji nije uspio ukrotiti loptu nakon slobodnog udarca pa ju je natrčali napadač Bjelovara uspio ugurati u mrežu. Bjelovarci su tijekom dvoboja dvaput pogodili gredu Dinamova gola, a u posljednjoj sekundi utakmice Mario Rajić nije uspio iskoristiti pogrešku gostujuće obrane, kad je izbio sam pred Šempera, ali je mladi vratar zaustavio njegov udarac.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kup Hrvatske - osmina finala:

Bjelovar - Dinamo 2-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novigrad - Slaven Belupo 0-1

Istra 1961 - Split (utorak, 17 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu će igrati:

Rudeš - Rijeka (14.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solin - Hajduk (14.00)

Vinogradar - Lokomotiva (14.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter - Cibalia (17.00)

Šibenik - Osijek (17.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' - GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - GOOOL - Jaković zabija za 1-2. Bjelovarčani su u transu. Orač je loptu poslao kroz obranu Dinama u ruke Šempera, na odbijenu je stigao Jaković koji šalje loptu u mrežu Modrih.

70' - GOOOL: Ante Ćorić povisuje na 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - VELIKA ŠANSA ZA BJELOVAR! Ispala je naivno Dinamova obrana, Šiprak je ostao sam na drugoj stativi, ali loše je pucao.

46'- POČINJE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

41' - Bjelovar kad pređe centar i dođe na 10 metara od gola Modrih pogriješi u elementarnoj stvari. Ili dodavanju, ili štopanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - GREDA SPAŠAVA DINAMO! Orač je tukao s više od 30 metara i bio je blizu senzacionalnog pogotka. Greda se ispriječila u tome.

35' - Projurio je sada Muniz po desnoj strani, Soldo se poskliznuo, Muniz ga prolazi i šalje loptu prema golu, a Perić pa zatim Šemper zaustavljaju opasnost. Dobra prilika za domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Opet je Šitum bio u prilici. Prošao je po lijevoj strani, ubacio na drugu vratnicu gdje napadač Hodžić glavom loptu šalje u ruke Gavranovića. Nije lako bjelovarskom vrataru, Dinamo ne štedi Bjelovar.

14' - GOOOL: Mario Šitum zabija za vodstvo 1-0. Šitum je pucao s ruba kaznenog prostora i pogodio. Ovo je njegov drugi uzastopni pogodak. Prvi je zabio proteklog vikenda Cibaliji u 73. minuti za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8' - PRVA PRAVA PRILIKA ZA DINAMO! Sjajno je Šitum gurnuo ulijevo za Ćorića na rub 16 metara, talentirani dinamovac utrčao je u prostor i pucao, ali obranio je to Gavranović.

2' - Kapetansku traku Dinama u Bjelovaru nosi Schildenfeld.

1' - POČELA JE UTAKMICA


Nakon pobjede proteklog vikenda u 13. kolu HNL-a protiv Cibalije 3-0, hrvatski prvak Dinamo koji ove sezone baš i ne igra šampionski (drugi u prvenstvu s 6 bodova manje od Rijeke, ukupno izgubili dvije prvenstvene utakmice ove sezone, u svim natjecanjima pet), Modre čeka sraz protiv niželigaške momčadi koja u ovoj utakmici nema što izgubiti. Dinamo je u prošlosti znao u Kupu imati problema. Međutim, ako Modri uđu ozbiljno, neće biti previše brige. No, ako kojim slučajem kiksaju, bit će to neviđena bruka, povijesna, koja će potresti Maksimirsku 128. Stoga, iako se ne čini na prvu, ulog je za modre u ovoj utakmici - velik!

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo