DINAMO TEŠKOM MUKOM U PLAY-OFF EUROPSKE LIGE: / Modri se protiv Oddsa dobro napromašivali

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Dinama u četvrtak su navečer izborili plasman u play-off Europske lige.

3.8.2017.
20:19
PIXSELL
VOYO logo

ODDS - DINAMO 0-0 (1-2)

ODDS: Rossbach - Ruud, Grogaard, Berg, Samuelsen, Occean, Mladenovic, Berge, Nielsen, Hagen, Riski.

DINAMO: Livaković - Stojanovič, Sigali, Benković, Lecjaks - Moro, Antolić - Soudani, Ćorić, Fernandes - Hodžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sjajno prvo poluvrijeme Dinama, loše drugo. Tri promašene velike šanse u drugom poluvremenu u pet minuta, greda Oddsa, kao i Fernandesa u 81. minuti. Uz spomenuto, Olmo, mladi Španjolac koji je u igru ušao u 75. minuti, je nakon samo 11 minuta igre pocrvenio, a Lecjaks je napravio neviđenu glupost u drugom dijelu. Da, nevjerojatne stvari Dinamu su se događale u Skienu. Ali, idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO: SPEKTAKL U GRADSKOM VRTU! Osijek igra utakmicu za koju žive generacije navijača

Velika neefikasnost modrih

Dinamo je, uz puno nervoze u vrlo hladnoj, od Zagreba čak 30-tak stupnjeva hladnijoj od Norveškoj, uspio proći Odds odigravši u Skeinu bez golova. Zagrebački sastav je iskazao veliku neeefikasnost, propustio je mnogo prilika i do zadnjeg je trenutka strahovao za prolaz, pogotovo nakon što je u 86. minuti isključen Danny Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pokazao puno nedostataka, koje bi neka kvalitetnija momčad od Oddsa sigurno iskoristila. Norvežani su bolje započeli susret na umjetnoj travi i kiši te temperaturi od samo 11 stupnjeva, a u 9. minuti milimetri su dijelili Odds od pogotka nakon što je napadač Occean skočio i s pet metara udarcem glavom prebacio gredu.

U 20. minuti sjajnu akciju Fernandesa i Soudanija okončao je lošim šutem Hodžić, koji je u 26. minuti zamalo zakasnio na ubačaj Fernandesa u "mat-situaciji". Vratar Rossbach brani udarac glavom Fernandesa u 29. minuti u zadnjoj opasnoj situaciji prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neoprezni Lecjaks i Olmo

Opet Norvežani bolje otvaraju i u 54. minuti Riski ide sam na Livakovića, no ne pogađa okvir gola, a dvije minute kasnije Occean glavom s pet metara pogađa gredu. U 58. minuti Fernandes dolazi sam ispred vratara Rossbacha koji čudesno brani njegov šut, a u 67. minuti Soudani kasni na ubačaj Gojaka.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

03.08.2017., Skien, Norveska - Druga utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, Odds BK - GNK Dinamo. Espen Ruud, Junior Fernandes. Photo: Anders Hoven/Digitalsport/PIXSELL

Samo minutu kasnije Lecjaks neoprezno pokušava vratiti loptu Livakoviću, a to koristi Broberg, no Dinamov vratar brani njegov šut. Dinamovu "reviju promašaja" nastavlja Soudani šutem pokraj vrata u 79. minuti, potom Olmo također nije precizan u izglednoj šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernandes u 81. minuti nakon kornera udarcem nogom pogađa vratnicu, a u 86. minuti Zagrepčani su ostali s igračem manje nakon što je Španjolac Olmo u samo 11 minuta koliko je proveo u igri, zaradio dva žuta kartona. Dinamove silno promašaje skoro je iskoristio Haugen koji je četiri minute prije kraja glavom prebacio vrata. Velika nervoza u Skeinu ipak je okončana bez golova, pa će Dinamo u petak ipak biti u bubnju za playoff Europske lige.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90'+4 - GOTOVA JE UTAKMICA:

90' - Sudačka nadoknada je 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Crveni karton za Olma. Prvi žuti karton dobio je u 82. minuti, a sada je napravio veliku glupost. S poda je udario po nogama Ruuda i zaradio drugi žuti. Iz tog faula tukao je jedan igrač Odda glavom i gađao gornji lijevi kut, ali na svu sreću nije zabio! Bilo je ovo jako opasno! Dinamo opasno živi.

81' - Najbolji igrač utakmice Junior Fernandes nakon kornera je uspio tući iz voleja, lopta je prošla između svih igrača Odda, ali pogodila je lijevu stativu. Neće pa neće, ovo je već treća velika šansa za Dinamo samo u zadnjih pet minuta. Jednu je obranio golman, jednu upropastio Olmo, a sad - stativa. Puno uzbuđenja za kratko vrijeme. Nadamo se kako modri neće žaliti za prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Olmo, Olmo, morao si bolje reagirati. Olmo je išao prema petercu s desnog krila i umjesto da je poslužio loptu Gojaku koji je čekao i odlučio je pucati i pogodio je vanjski dio mreže. Sebičan potez Španjolca. Trenutak poslije, Fernandes je tukao s nekih 23 metra, ali lopta je otišla pod gredu Rossbacha koji to izbacuje u korner.

79' - Sjajni udarac Soudanija otišao je pokraj desne vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Gojak je pao nakon jednog duela u kaznenom prostoru, ali nema govora o jedanaestercu.

75' - Cvitanović radi novu zamjenu. Iz igre je izvadio Antu Ćorića, a umjesto njega uveo Danija Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Dinamo pokazuje nesigurnost. Ne može normalno složiti napad. Odds se bacio na glavu, pritisnuo modre. Dinamo ne može niti deset sekundi zadržati loptu u svojim nogama.

67' - Što je sad Lecjaks napravio?! Poklonio je loptu Riskiju koji je pucao s nekih tri, četiri metra iz prve, ali obranio je to Livaković. Sam samcat je bio s loptom, mogao ju je izbiti gdje je htio, ali on ju je išao vraćati prsima Livakoviću. Nevjerojatno... Lecjaks je reagirao poput početnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Nespretnost domaćih igrača, skoro su sami sebi zabili gol. Soudani je bio u blizini, ali nije uspio pospremiti tu loptu u mrežu.

58' - Fernandes je odigrao za Soudanija, njegov udarac je zapeo u bloku i odbio se idealno za Čileanca koji je stigao do lopte prije norveškog golmana i uspio podići loptu, ali Rossbach nevjerojatno brani taj pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Prečka za Odd! Neugodan udarac glavom uputio je Occean, Livaković je mislio da lopta ide van i povukao ruke prema dolje u zadnji čas. No, lopta je pogodila gornji dio prečke i vratila se u polje. Ogromna greška Livakovića, ovo je moglo biti kobno po Dinamo. Panika je u Dinamovoj obrani i sada ne izgleda dobro. Do kraja su još 33 minute. Dinamo se mora srediti.

55' - Benković sjajno odrađuje defenzivne zadaće. Nakon deset minuta nastavka, Odds je opasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - PRVA PRILIKA ZA ODDS U DRUGOM DIJELU: Riski je pobjegao Sigaliju, sjurio se i kazneni prostor modrih i pucao tik uz lijevu vratnicu Livakovićevog gola. Vratar zagrebačkog sastava bio je spreman. Odmah potom Occean je imao novu šansu. Primio je loptu iz Dinamove obrane, ali Benković sjajnim klizećim startom rješava situaciju.

52' - Sigali je zbog rušenja igrača Oddsa dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Soudani je dobio žuti karton, prvi za modre u ovoj utakmici.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME: Nema nikakvih promjena u momčadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - KRAJ PRVOG DIJELA: Nakon početne 'uspavanke' modrih, Dinamo se probudio, zagospodario terenom i na krilima Fernandesa odigrao ostatak poluvremena - sjajno! Zagrebački sastav je imao jednu veliku prigodu, onu Fernandesa iz 28. minute kad je glavom tukao u vratara Rossbacha. Modri su bolji, modri bi trebali proći Odds.

42' - Samuelsen je bio u dobroj prilici ugroziti Dinamova vrata. Pucao je s 16 metara iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Fernandes se sad othrvao napadima trojice nogometaša, pretrčao pola terena, dodao desno prema Ćoriću koji je tukao s nekih 24 metra, ali odbilo se to od blok Oddsa.

28' - Kako igra Fernandes, ovo je njegova najbolja partija do sad ove sezone. A tek se igra 28 minuta u Skienu. Lopta je bila izvedena iz kornera, a Čileanac je bio najviši u skoku, tukao je glavom ravno u ruke Rossbacha koji je to obranio. Korner za Modre. Dinamo je počeo puno bolje igrati, ali nedostaje taj gol, koji bi dao onu potrebnu sigurnost!

26' - Fernandes je opasan večeras. Soudani je oduzeo jednu loptu na svojoj polovici, osvojio nekoliko metara prostora, sjajno dodao Fernandesu koji je išao po podu dodati na drugu vratnicu natrčalom Hodžiću, ali Dinamov napadač je zakasnio.

22' - Benković je tukao glavom preko gola nakon Antolićevog kornera. Dobro je, probudio se Dinamo i sad igra dosta dobro. Dinamično...

20' - SJAJNA PRILIKA ZA DINAMO: Fernandes je dodao Soudaniju koji je iz prve provukao loptu natrčalom Hodžiću. Bosankohercegovački napadač primio je loptu, ali malo mu je bila brza, pa je tukao u vanjski dio mreže. Bila je ovo sjajna prilika za Dinamo, Hodžić je ovo morao pogoditi!

16' - Dobar pokušaj Hodžića. Ćorić mu je dodao na nekih 16 metara, Hodžić je primio loptu leđima okrenut golu, okrenuo se i pucao daleko iznad grede. Evo nam i prve konkretnije prilike modrih.

15' - Fernandes je bio u sjajnoj prilici, ali pomoćni sudac označio je zaleđe.

12' - Odds ima više loptu u svojim nogama. Dinamo još uvijek nije došao do izražaja, Norvežani su pritisnuli.

8' - Velika prilika za Odds. Benković nije dobro reagirao i Occean je tukao glavom s nekih 7 metara, prošlo je to tik iznad gola. Odds je opasniji u ovih početnih osam minuta, imaju inicijativu, dva pokušaja na gol.

8' - Mladenović je htio ubaciti s lijeve strane, ali prošla mu je preko noge i vrlo se lopta neugodno spustila pod prečku Livakovića, koji je to izbacio u korner. Mladenović je prvo ime Oddsa u ovih pet minuta.

6' - Soudani se vratio i spriječio Mladenovića da ubaci u peterac s lijeve strane. Korner za Odds.

4' - Odds će vjerojatno pokušavati preskakati igru dugim loptama jer to je njihov stil. Sigali i Benković će tu morati biti jako oprezni.

3' - Odds je od početak pritisnuo dinamovce, visoko su ih napali presingom.

1' - Ovo je peti pokušaj Odda da se žele domoći nastupa u Europskoj ligi.

1' - POČELA JE UTAKMICA. Sretno Modri!

Dinamo će na Odds u najjačem sastavu. Trener modrihMario Cvitanović ne želi riskirati, ulog je play-off Europske lige, a u Maksimirskoj 128 ne žele doživjeti još jedan šok nakon prošle sezone u kojoj su ostali bez trofeja pobjednika HNL-a i Kupa.

Prošli susret ove dvije momčadi bio je ujedno i stoti Dinamov u kvalifikacijskim utakmicama Uefe. I tada statistika nije bila na strani Dinama, Modri nikad nisu slavili protiv norveške momčadi.

Uoči ove utakmice statistika ponovno nije na strani hrvatskog prvaka. Odd ima gol zaostatka, ali dobio je šest od zadnjih sedam domaćih europskih utakmica i to im je vjetar u leđa uoči ovog sraza. Također, Dinamo je izgubio zadnje tri europske utakmice u gostima bez da je zabio gol. No, ovo je sad prava utakmica da se i to promijeni!

DINAMO NEMA MJESTA ZA POPRAVAK: ‘Norvežani idu na nož, ali mi smo bolja momčad’

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo