OGLAS

ZLATKO DALIĆ OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA GRČKU: / Izbornik pozvao Vlašića, ima i povratnika u reprezentaciju

Image

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis 23 kandidata za dvije utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018.

23.10.2017.
11:08
VOYO logo

Dalić je pozvao 23 igrača, a još petorici uputio pretpozive u slučaju da se netko od igrača s osnovnog popisa ozlijedi. Pretpozive su dobili Marcelo Brozović, Duje Čop, Tin Jedvaj i Marko Pjaca koji su imali standarno mjesto kod bivšeg izbornika Ante Čačića, ali su svi osim Čopa bili pogođeni ozljedama. Pretpoziv je dobio i Antonio Milić.

Okupljanje reprezentacije je u ponedjeljak, 6. studenoga, a prvi dvoboj između Hrvatske i Grčke je u četvrtak, 9. studenoga, na stadionu Maksimir. Uzvrat je tri dana poslije u Pireju na stadionu Karaiskakis. Obje utakmice započinju u 20.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za medije proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivica Olić predstavljen je kao novi pomoćnik Zlatka Dalića.

Popis hrvatskih reprezentativaca za utakmice s Grčkom:

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBRANA: Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht)

Pretpozivi: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liege), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Dalić objasnio je kako u obrani postoje kombinacije u kojima bi Vida mogao zaigrati na desnoj starni obrane, a u napadu se računa na prodornost Rebića i Perišića na lijevoj strani, odnosno Kramarića i Vlašića na desnoj.

Olić: Razmišljao sam dvije sekunde

Izjave je nakon objave popisa dao i Ivica Olić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast mi je biti opet dio reprezentacije, hvala izborniku na povjerenju i dat ću sve od sebe da se plasiramo na SP", rekao je Ivica Olić pa objasnio kako je došlo do suradnje s novim izbornikom.

"Razmišljao sam možda dvije sekunde", našalio se Olić pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan telefonski poziv bio je dovoljan jer želim pomoći reprezentaciji i nisam morao dugo razmišljati o tom potezu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Dalić otkrio je i kako želi pojačati svoj stožer s Darijem Srnom i Draženom Ladićem te je rekao kako radi na tome.

Na pitanje novinara o Ancelottiju kao mogućem novom izborniku rekao je sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne zanima me ništa osim reprezentacije i uopće ne pratim takve priče. Fokusiran sam samo na ove utakmice s Grčkom", rekao je izbornik.

Plan za Grčku

Pojasnio je i kako bi Hrvatska trebala izgledati u ove dvije utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo ofenzivniji i kvalitetniji prema naprijed. Zato sam i pozvao mlade igrače Rebića i Vlašića koji su prodorni po krilima, odlični u igri jedan na jedan i preko njih ćemo pokušati probiti grčki bunker. Moramo biti spremni i fizički, ali i psihički jer su skloni provokacijama."

"Gledao sam derbi Hajduka i Dinama i vidio neke potencijalne kandidate za reprezentaciju, ali u ovoj situaciji moram ići s provjerenim kadrom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putem internetske prodaje već je prodano 3000 ulaznica i očekuje se vrhunska atmosfera na Maksimiru", nadaju se u stožeru reprezentacije.

Presicu možete pogledati ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo