UZBUDLJIVO U AZIJI: / Veliki obračun Kine i Južne Koreje završio trijumfom slavnog trenera

Image
Foto: AFP, GREG BAKER

Nogometna reprezentacija Kine pobijedila je Južnu Koreju 1-0 produživši nadu u svoj plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, dok je Irak iznenadio Australiju odigravši 1-1.

23.3.2017.
20:06
AFP, GREG BAKER
VOYO logo

Kina, koju vodi talijanski stručnjak Marcello Lippi, je porazila Južnu Koreju golom Dabao Yua u 34. minuti utakmice. Bila je to prva kineska pobjeda u skupini A završnog kruga kvalifikacija za plasman na SP 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest kola Kina ima pet bodova, četiri manje od Uzbekistana na trećem mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije. Na vrhu skupine je Iran sa 14 bodova, dok je Južna Koreja druga sa 10 bodova. Prva dva mjesta direktno vode u Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B Japan i Saudijska Arabija su na gostovanjima pobijedili UAE 2-0 i Tajland 3-0 zadržavši prve dvije pozicije na ljestvici. Irak je ugostio Australiju na neutralnom terenu u Teheranu odigravši 1-1 čime su Australci sve dalje od direktnog plasmana na SP. Australija je sada treća s tri boda manje od vodećeg dvojca, ali i sa samo jednim bodom više od Ujedinjenih Arapskih Emirata na četvrtom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australija je povela u 39. minuti golom Mathewa Leckiea, a izjednačio je u 76. minuti Ahmed Yasin. Za australsku vrstu je do 72. minute igrao Toni Jurić, nekadašnji napadača Trnja, Sesveta, Lokomotive i Intera, a danas člana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo