USPRKOS PROVOKACIJAMA IZ DINAMA: / Riječani se počeli ozbiljno pripremati za igranje Lige prvaka

Image
Foto: PIXSELL, Nel Pavletić

Velika prednost pred Dinamom u samoj završnici sezone mobilizirala je sve u Rijeci.

5.5.2017.
9:05
PIXSELL, Nel Pavletić
VOYO logo

Čelnici kluba već su počeli raditi planove oko zadovoljavanja infrastrukturnih uvjeta za igranje Lige prvaka ili 'utješne nagrade' - grupne faze Europske lige. Budući da stadion Rujevica ne zadovoljava uvjete UEFA-e, posljednjih su se dana, piše Novi list, održali brojni sastanci između predstavnika kluba i grada. Iako inspekcija UEFA-e još nije bila na Rujevici, Riječanima je jasno da će za igranje u skupini Lige prvaka ili Europske lige morati napraviti određene zahvate, ponajprije proširiti kapacitet stadiona izgradnjom sjeverne tribine.

Image
RIJEČANI OTKRILI TAJNU USPJEHA: /

'Ne pobjeđujemo kroz medije, naši zaštitni znakovi se znaju...'

Image
RIJEČANI OTKRILI TAJNU USPJEHA: /

'Ne pobjeđujemo kroz medije, naši zaštitni znakovi se znaju...'

Idući tjedan idejno rješenje

"Intenzivno u suradnji s ljudima iz grada radimo na ostvarivanju plansko-prostornih preduvjeta za izgradnju sjeverne tribine. Vjerujem da ćemo tijekom idućega tjedna imati na raspolaganju idejno rješenje te moći nešto konkretnije reći na tu temu", rekao je za Novi list dopredsjednik Rijeke Dean Šćulac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutni kapacitet Rujevice je 6100 mjesta, a UEFA, osim u iznimnim slučajevima, ne dozvoljava igranje skupina europskih natjecanja na stadionu koji ima manje od 8000 mjesta. Sjeverna tribina podići će kapacitet Rijekina stadiona na otprilike 8500 mjesta, a gradnja ne bi trebala biti toliko zahtjevna jer će se tribina nasloniti na postojeći stijenski pokos.

Jozakova bahatost

U Rijeci se nadaju da će gradnja početi nakon isteka sezone, a završiti do početka iduće sezone, odnosno da će nova tribina biti u funkciji najkasnije za utakmice krajem srpnja ili početkom kolovoza. Ostvare li se ti planovi, Rijeka će grupnu fazu, dakako ako se plasira u nju, igrati u svome gradu, a na na Maksimiru ili Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, prije samo nekoliko tjedana je sportski direktor Dinama Romeo Jozak bahato objavio kako je Rijeka odustala od izgradnje nove tribine jer ni sama ne vjeruje u naslov prvaka. Situacija se u međuvremenu ipak drastično promijenila...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo