USPJEŠNA GENERALKA SPLITSKIH BIJELIH: / Hajduk novu sezonu najavio pobjedom protiv praške Slavije

Image
Image

Hajduk je u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone pobijedio Slaviju iz Praga 1-0.

7.7.2016.
22:04
VOYO logo

Trener Hajduka Marijan Pušnik je u generalci uoči početka nove natjecateljske sezone odlučio na teren poslati momčad u sastavu: Stipica - Juranović, Ćosić, Nižić, Milić - Jefferson, Kožulj - Sušić, Tudor, Mujan - Vlašić. U momčadiHajduka nije bilo napadača Ohandze koji je dobar dio prošle sezone bio ozlijeđen, novopridošlih Saida i Futacsa, dok je Mastelić ostao na klupi. U sastavu Slavije započeo je Jasmin Ščuk, koji je bio blizu dolaska u Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić zabio jedini gol na susretu

Jedini gol na ovom susretu dijelo je Nikole Vlašića koji ga je zabio pred kraj prvoga poluvremena. Mogli su splitski Bijeli postići još koji gol, ali nisu bili precizni. Odmah na početku Tudor je bio u dobroj prilici, ali njegov udarac blokirala je obrana Slavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kožuljev udarac u 5. minuti utakmice je, pak, otišao malo pored gola, a 12. minuti Slavia se spasila nakon još jednog pokušaja Tudora. Češki sastav imao je također svoje prilike. Posebno se pamte one iz 15. minute kad je Ščuk tukao glavom s 9 metara neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipica branio za Bijele

Za Hajduk je u ovoj utakmici branio vratar Stipica koji se istaknuo u 34. obranivši udarac Mešanoviću, nakon kojeg je Hušbauer pucao na prazan gol, no Ćosić je spasio uklizavanjem na gol liniju.

I kada se činilo da će se na poluvrijeme otići rezultatom 0-0, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Vlašić je sam sam izašao pred gostujućeg golmana nakon asistencije Tudora te mirno s osam metara pospremio loptu u mrežu udarcem kroz noge Berkovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmjene u drugom poluvremenu

Pušnik je u drugom poluvremenu napravio zamjene u momčadi. Tako su Maganto, Mastelić, Toma Bašić i Ismajli zamijenili Sušića, Kožulja, Mujana i Ćosića, a nešto kasnije izašli su Stipica, Milić, Tudor i Vlašić koje su zamijenili Memolla, Grbić, Vojković i Radčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 76. minuti Česi su imali najbolju priliku na utakmici za izjednačenje, Barak je jako pucao sa šest metara iskosa, no Grbić je to odlično obranio. Nakon toga Kalik je ušao umjesto Jeffersona dok je umjesto Mastelića ušao Erceg, kojem je to debi na Poljudu u dresu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo