Evo zašto je Dinamu bolje izbjegavati blamaže po Europi!

Buru nezadovoljstva izazvala je u Dinamu izjava bivšeg nizozemskog nogometaša i sukomentarora utakmice PSG - Dinamo, Yourija Muldera na nizozemskoj televiziji NOS TV.

8.11.2012.
22:15
VOYO logo

"Svi su primijetili nešto sumnjivo, ali apsolutno ništa nije napravljeno po tom pitanju. Ne očekujem ni da će se ovog puta nešto dogoditi. Ja vjerujem da su oni kolektivno otišli do kladionice. Isto će napraviti opet sutra, a nitko na to neće reagirati. Nevjerojatno!", izjavio je, između ostalog aktualni pomoćni trener Steveu McLarenu na klupi Twentea, Youri Mulder, i izazvao buru reakcija iz Maksimira.

"GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe", poručili su iz Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo par sati poslije stigao je i odgovor iz Nizozemske. Urednik televizije NOS TV Maarten Nooter tvrdi da su u Dinamu sve to malo preozbiljno shvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to ironična interpretacija izvanredne igre Dinama u obrani", odgovorio je Nooter na priopćenje puno ljutnje koje su u Dinamu objavili u četvrtak.

"Mulder je to rekao s dosta ironije, ali nije mu to palo s neba. Prije svega zbog 1:7 poraza koji je Dinamo doživio protiv Lyona prošle godine. Mulder se referirao na to, a oni su sve preozbiljno shvatili", rekao je Nooter i prokomentirao najavu tužbe iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo dobili ništa iz Hrvatske", zaključio je urednik nizozemske televezije i dodao kako ne misli da je Mulder pretjerao.

Potaknuti skandaloznim izjavama Youria Muldera koji je na nizozemskoj javnoj televiziji NOS u sklopu prijenosa utakmice Lige prvaka PSG-Dinamo iznio svoju sumnju da su se Dinamovi igrači kladili sami protiv sebe te da će drugi dan podići dobitak, dužni smo izdati sljedeće priopćenje u kojem najoštrije osuđujemo takve izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio?

GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo