UPOZNAJTE SUPARNIKE VATRENIH: / Prijete nam najbolji igrač današnjice, poznati huk i afrička sila

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ždrijeb u Moskvi poslao je Hrvatsku u skupinu D Svjetskog nogometnog prvenstva kojem je sljedeće godine domaćin Rusija.

1.12.2017.
16:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Vatreni su dosad odigrali deset utakmica protiv reprezentacija s kojima će se susresti u Rusiji sljedeće godine, šest protiv Islanda, četiri protiv Argentine, dok se s Nigerijom Hrvatska nije susretala.

Image
HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE: /

Vatreni u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom

ARGENTINA

Puno je drame proživljavao argentinski navijač u u kvalifikacijama za odlazak na SP, samo da bi reprezentacija predvođena Lionelom Messijem, ponajboljim nogometašem današnjice i svih vremena, uskočila na 'vlak' za Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mnoge od njih ovo će biti zadnja šansa, javlja The Guardian, nizući imena igrača pred kojima je, izglednim se čini, posljednje veliko natjecanje. Sergio Romero, Ángel Di María, Sergio Agüero, Gonzalo Higuaín, Lucas Biglia i Éver Banega čine taj niz, ali sasvim je jasno i da je Messiju ovo vjerojatno 'biti ili ne biti' turnir.

Argentina naslov svjetskog prvaka čeka od 1986. i nema sumnje da će Jorge Sampaoli sve usmjeriti za napad na tron. Nepouzdanost obrane mora se riješiti ili barem dobrano zamaskirati za takvo što, a taj posao pripast će (vrlo vjerojatno) trojcu kojeg čine Gabriel Mercado, Javier Mascherano i Nicolás Otamendi. Veznjaci Biglia i Enzo Pérez snagu su srednjeg reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije su odradili smjestivši se na treće mjesto iza Brazila i Urugvaja. Igraju uglavnom u sustavu 3-4-3, a prvo ime reprezentacije je Barcelonin napadač Lionel Messi.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatian midfielder Robert Prosinecki (R) is chased by Argentinian midfielder Marcello Gallardo 26 June at Parc Lescure stadium in Bordeaux during the 1998 Soccer World Cup group H first round match between Croatia and Argentina. Argentina won 1 to 0. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO JACQUES DEMARTHON / AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON

Hrvatska je protiv Argentine jednu službenu i odigrala tri prijateljske utakmice. Jedinu službenu utakmicu ove dvije reprezentacije odigrale su u posljednjem kolu u skupini na SP 1998. u Francuskoj. I prije tog dvoboja obje selekcije su izborile prolazak u osminu finala, a Argentina je pobjedom 1-0 (Pineda) osvojila prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dvoboj Hrvatska i Argentina odigrale su 4. lipnja 1994. kada je tadašnji svjetski doprvak predvođen Diegom Maradonom gostovao u Zagrebu kod momčadi koja je tada još uvijek bila u nastajanju. Po jakoj kiši ta je utakmica završila bez pogodaka. Preostala dva prijateljska dvoboja Hrvatska i Argentina su igrale na neutralnim terenima, Hrvatska je slavila sa 3-2 u ožujku 2006. u Baselu, a Argentina sa 2-1 u Londonu u studenome 2014.

ISLAND

Dobro nam poznat suparnik iz kvalifikacijskog ciklusa, reprezentacija koja je iz naše grupe ostvarila direktan plasman na SP. Najmanja država na Mundijalu ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junački odrađene kvalifikacijske utakmice bez glavnog napadača Kolbeinna Sigthorssona.

Igraju u sustavu 4-4-2 koje izbornik Heimir Hallgrimsson povremeno prebacuje u 4-5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva zvijezda momčadi svakako je Evertonov Gylfi Sigurdsson.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

11.06.2017., stadion Laugardalsvollur, Reykjavik, Island - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska. Emil Hallfredsson, Luka Modric. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je svih šest utakmica protiv Islanda igrala u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a posljednje dvije upravo u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu u kojemu je Island na kraju završio kao prvi dok je Hrvatska put do Rusije morala potražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Hrvatska protiv Islanda ostvarila četiri pobjede te po jedan remi i jedan poraz.

Prvi put ove dvije reprezentacije susrele su se u kvalifikacijama za SP 2006. u Njemačkoj, a Hrvatska je na putu ka prvom mjestu u skupini ostvarila dvije sigurne pobjede protiv Islanda, 4-0 u Zagrebu i 3-1 u Reykjaviku, dok je Island u to vrijeme još uvijek bio jedna od najslabijih reprezentacija u Europi, te je završio kao peti u skupini sa samo četiri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća dva ogleda Hrvatske i Islanda bila su već mnogo ozbiljnija, u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na prošlo SP u Brazilu u studenom 2013. godine. Nakon što je prvi susret u Reykjaviku završio 0-0, četiri dana potom Hrvatska je u Zagrebu golovima Mandžukića i Srne izborila odlazak na SP.

U posljednjem kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska je 12. studenoga prošle godine slavila sa 2-0 pogocima Brozovića, no 11. lipnja ove godine Island je uzvratio pobjedom od 1-0 golom Magnussona u 90. minuti. Bio je to prvi poraz Hrvatske od Islanda, a na kraju se ispostavilo kako je to bio ključni pogodak koji je Islanđane odveo na njihovo prvo SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIGERIJA

Utakmicu prije kraja kvalifikacija već su imali potvrđene karte za Rusiju. Njemački stručnjak Gernot Rorh drastično ih je unaprijedio, napunio optimizmom.

Strašni su u kontranapadima iz kojih je neumoljiv Alex Iwobi, a iznimno opasan i Victor Moses. Jaka obrana, dobri osvajači lopti u vezi i uvijek sigurni Mikel John Obi njihovi su jaki aduti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Nigerije Hrvatska nikada nije igrala.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo