UOČI SUDARA SVJETOVA: / Albanci se sprdaju sa Srbijom

Image
Foto: AFP

Na redu je druga runda dvoboja između Albanije i Srbije, utakmice koja je ustvari puno više od običnog sportskog događaja.

4.10.2015.
14:04
AFP
VOYO logo

Jer, Albanija se u skupini I nalazi na trećem mjestu s 11 bodova, bodom manje od Danaca (imaju susret manje) i tri od Portugala. Srbija je prikovana za dno s jednim bodom i ona nema nikakve šanse vidjeti Francusku.

Ova utakmica označena je visokorizičnom, a jedna je kladionica u Albaniji dala zanimljive kvote na utakmicu. Na pobjedu Albanije koeficijent je 2.50, na remi je 3.20, a na pobjedu Srbije - nula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski kaos obišao svijet

Podsjećamo, utakmica Srbije i Albanije u Beogradu prošle godine prekinuta je nakon kaosa na terenu koji su izazvali domaći navijači potaknuti dronom koji je na stadion Partizana donio zastavu "Velike Albanije".

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Stefan Mitrović je uhvatio zastavu, a na terenu su ubrzo bili i srpski navijači koji su se potukli s igračima Albanije koji su pobjegli u svlačionicu. Policija je imala pune ruke posla, a skandal je ubrzo otišao svijet i poprimio političke konotacije. Naravno, susret je i prekinut u 41. minuti i više se nije nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezime svega je, uz sramotu, i kazna UEFA-e. Tako je Srbija kažnjena oduzimanjem tri boda, s utakmice bez navijača i 100.000 eura. Iako je utakmica bila registrirana 3:0 za Srbiju, Sportski arbitražni sud nakon žalbe albanskog saveza presudio je u korist Albanije i dao joj pobjedu. To je izazvalo žestoke reakcije u Srbiji, svi su poludjeli na tu odluku.

Image
CAS ODLUČIO: /

Srbija dobila nezapamćeni udarac, Albanija slavi

Image
CAS ODLUČIO: /

Srbija dobila nezapamćeni udarac, Albanija slavi

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Vrijedi istaknuti da su albanski navijači ogorčeni na vlastiti nogometni savez (FSA) zbog mjera koje se provode uoči kvalifikacijske utakmice protiv Srbije, koja se igra 8. listopada u Elbasanu. Pa su tako domaćini zabranili dolazak na utakmicu Ismailu Morini, koji je pustio dron s zastavom Velike Albanije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albanske navijače smeta što im je FSA zabranio da na utakmici budu u crveno-crnim bojama koje su simbol te države, a premijeri dvaju država Edi Rama i Aleksandar Vučić su najavili zajednički dolazak na utakmicu u Elbasanu.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Inače, za ovaj dvoboj biti će angažirano oko 2 tisuće pripadnika albanskih policajaca i 400 redara kako bi očuvali red i mir i kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elbasanu će nadlijetati tri vojna helikoptera, a stadion će zbog procjene sigurnosnih službi osiguravati snajperisti.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo