U vrijeme najveće krize novac daju za obnovu Maksimira?!

20.12.2013.
9:56
VOYO logo

Na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak, počasni predsjednik Dinama Milan Bandić najavio je da će maksimirski stadion do kraja 2015. godine dobiti novi krov. To znači da se odustalo od projekta novog stadiona Plavi vulkan na Kajzerici, te da će Mamići i HNS dobiti 'novo igralište' – nacionalni stadion u Maksimiru i kamp reprezentacije, koji bi trebao biti izgrađen u neposrednoj blizini, na Sveticama.

"Vječno pitanje maksimirskog stadiona je vrući krumpir koji smo naslijedili 2000. godine, ali rješenje je blizu. Dinamov stadion ćemo napraviti do kraja 2015. Krov će se financirati putem međunarodnog natječaja koji ćemo raspisati. Južna i istočna tribina također će na natječaj, a rebalansom proračuna u 2014. godini osigurat će se sredstva za sjevernu i zapadnu tribinu, tako da kokoš počne nositi jaja. Grad će sve učiniti za obnavljanje stadiona, te da bude nacionalni stadion. Tamo je dosad uloženo 800 milijuna kuna. Skupštini sam predložio referendum, ali to je odbijeno. Sad nam to više ne treba, zreli su uvjeti i vrijeme", izjavio je Mamić, a prenose na službenoj stranici Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić je podržao i gradnju reprezentativnog kampa.

"Bez obzira na krizu i recesiju, mi smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i sretan sam što je HNS napokon pristao da se gradi nogometni kamp u Zagrebu", izjavio je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/UZT2NGS1YKo

Iz kluba zasad nema komentara Zdravka Mamića, koji je, sasvim sigurno, u samom srcu ideje da Grad ponovno pomogne u realiziranju njegovih privatnih interesa preko leđa Dinama. Zato se oglasio direktor kluba Tomislav Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi o obnovi stadiona ne znamo ništa osim ovoga što smo čuli, ali naravno da nam je drago što je gradonačelnik to rekao. Bila bi to sjajna stvar za Hrvatsku, grad Zagreb, Dinamo i sve naše navijače."

Porezne obveznike, a Zagrepčani plaćaju rekordni prirez u Hrvatskoj, se ni ovoga puta ništa nije pitalo, ali u našoj anketi možete odgovoriti jeste li za realizaciju ovoga projekta u vrijeme krize. Na kraju, postavlja se i pitanje za koga se stadion gradi jer su Zagrepčani Mamićevom projektu ove godine definitivno okrenuli leđa, barem sudeći po broju gledatelja na utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo