U MAKSIMIRSKOJ 128 ITEKAKO IMAJU RAZLOGA ZA BRIGU: / Ovako očajan Dinamo već dugo nismo vidjeli

Image

Dinamo nakon dvije utakmice proljetnog dijela HNL-a ne izgleda kao momčad koja bi mogla ugroziti šampionski put Rijeke prema povijesnom naslovu prvaka države.

28.2.2017.
9:30
VOYO logo

Modri na pripremama i nakon njih, dvije su različite priče. Dinamo je na pripremama odigrao sedam susreta. U pet je pobijedio, u dva remizirao. Redom su padali Dnjipro (3-1), Zaglebie Lubin (3-1), Žilina (2-0).

'Dinamo u 22 prvenstvena nastupa ove sezone zabio tek 35 pogodaka'

Uslijedila su dva remija protiv Slovana iz Bratislave i Zorje Luhansk (2-2 u obje utakmice) i za kraj priprema Dinamo je slavio protiv Sileksa 4-1 i imenjaka iz Brestja 1-0. No, u nastavku sezone, aktualni hrvatski prvak ostvario je dvije anemične pobjede (protiv Slaven Belupa 1-0 i Cibalije 2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nogometni portal Goal.com piše kako je Dinamo bugarskog trenera Ivajla Peteva drugi najneefikasniji Dinamo u povijesti, a to pokrijepljuju i statistikom.

"Dinamo je u 22 prvenstvena nastupa ove sezone zabio tek 35 pogodaka što je - nedopustivo. Ovo je, uostalom, i drugi najneefikasniji Dinamo (nakon 22 kola) u povijesti HNL-a! Tako da najveći problem ovog Dinama nisu ni Rijeka ni Hajduk, već isključivo - realizacija", piše nogometni portal Goal.com koji ističe i kako su modri samo jednom, u prvoj sezoni HNL-a odigranoj na proljeće 1992. godine, zabijali manje golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća najefikasnija momčad HNL-a

Tada su modri u 22 utakmice poentirali tek 32 puta, ali bila su to "neka druga vremena". Dinamo (tadašnji HAŠK Građanski) je sezonu zaključio na 5. mjestu, s deset bodova zaostatka za prvakom Hajdukom. No, modri su proteklih sezona dominirali HNL-om, barem u Maksimiru redovito "trpali" domaće suparnike.

Dinamo je danas tek treća najefikasnija momčad HNL-a. Rijeka je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigla čak 44, a Hajduk 38 golova. Modri su nogometaši tako tek nešto uspješniji od Osijeka koji je u istom periodu zabio 30 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo