TRAGEDIJA NA PAGU: / Legendarni zagrebački nogometaš umro nakon uboda ose...

Image
Foto: Screenshot: Aukcije.hr

Tužna vijest pogodila je nogometnu Hrvatsku. Umro je Željko Smolek.

5.9.2016.
11:29
Screenshot: Aukcije.hr
VOYO logo

Smolek je umro nakon što ga je u u snu ubola osa na čiji je ubod bio alergičan. Iako potpuno zdrav, nakon uboda došlo je do teške alergijske reakcije koja je uznapredovala do te mjere da je zaustavila rad srca. Kako piše 24 sata, Smolek je preminuo na otoku Pagu i nije znao da je alergičan na ubod ose. Nije odmah išao liječniku, no ubrzo mu je pozlilo i srušio se u kupaonici. Nažalost, nije mu bilo spasa. Preminuo je u 64. godini života.

Smolek je bio na glasu kao jedan od najboljih zagrebačkih nogometaša igrajući za zagrebački Kemičar (od 1967. do 1969.) i NK Zagreb od 1969. do 1984. za koji je odigrao 670 utakmica. Bio je legenda kluba iz Kranjčevićeve, u klubu je kao igrač, trener i funkcioner proveo 35 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog njega i njegove generacije koja je igrala u razdoblju od 1969. do 1984. godine Kranjčevićeva je bilo popularno mjesto koje je okupljalo mase nogometnih zaljubljenika željnih one prave nogometne romantike kakva je nekad bila prisutna u Zagrebu. Bio je član talentirane generacije koja je izborila tadašnju prvu ligu igrajući na poziciji lijevog krila, a sa svojim sjajnim driblinzima bacao je publiku u trans.

Iako ga više nema među nama, njegovo nogometno nasljeđe i dalje će živjeti u nogometnom Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo