TUGA I JAD HRVATSKOG NOGOMETA: / 'Bolje opasna sloboda, nego mirno ropstvo'

16.5.2015.
11:47
VOYO logo

Podsjetimo, posljednji derbi na Maksimiri nije ni poceo. Hajduk je odbio igrati jer dio njegovih navijaca nije pusten na stadion, pa je naknadno izgubio utakmicu s 3:0 za zelenim stolom. Prije toga, u svibnju prosle godine, sudac Ivan Bebek je prekinuo dvoboj izmedu Dinama i Hajduka u 85. minuti zbog vrijedanja s tribina. I ta je utakmica na koncu registrirana rezultatom 3:0 za Dinamo.

U Torcidi tvrde da se ni nakon prosvjeda na splitskoj Rivi stanje u hrvatskom nogometu nije promijenilo, te kako je popis nepodobnih navijaca dodatno prosiren. Zbog toga pozivaju sve pristalice Hajduka da ove subote zaobidu maksimirski stadion, te porucuju: "Bolje i opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopcenje Torcide u nastavku donosimo u cijelosti.

KN Torcida poziva sve navijace Hajduka na bojkot danasnjeg derbija. Svojim nedolaskom na danasnju utakmicu zelimo jos jednom skrenuti paznju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa koji su doveli do neodigravanja posljednjeg derbija na Maksimiru i prosvjeda navijaca Hajduka na splitskoj Rivi. Kako nista od nasih zahtjeva nije usvojeno, svoju borbu za promjenama u hrvatskom nogometu moramo nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku ne mozemo dopustiti da se lista navijaca Hajduka kojoj je zabranjen ulazak na Maksimir prosiri za par stotina novih imena po vec videnom obrascu koji je primijenjen na protivnicku navijacku skupinu. Ne mozemo dopustiti da policija prema navijacima Hajduka primjeni iste metode kao i na posljednjoj utakmici reprezentacije u Maksimiru, kada su nas preventivno privodili i zadrzali do zavrsetka utakmice te nakon toga pustili bez bilo kakvih prijava.

Uvjeravamo Vas da necemo pasti tako lako. Danas smo u bojkotu, sutra mozda na stadionu, a mozda i organiziramo gledanje utakmice na trgu. Bolje i opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo. Nogomet bez navijaca nema smisla nigdje osim kod nas. Prazan jug na Maksimiru, derbi bez navijaca, to je realna slika stanja u hrvatskom nogometu danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li uopce kada smo odigrali zadnji normalan derbi u Zagrebu? Krivce za ovakvo stanje potrazite danas u lozama Maksimirskog stadiona, a ne u navijacima. Tisina sa juga na danasnjem derbiju je poruka svima onima koji mogu promijeniti stanje u hrvatskom nogometu. Poslusajte tisinu, onih par trenutaka mira prije nego sto udari oluja. Grizli su nas i ludi, lomili smo i jace!

Torcida Split

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo