Makedonac 'natrljao nos' Tudoru nakon utakmice

Hajdukova pobjeda od samo 2:1 protiv Turnova bila je iznenađenje za mnoge. Iako su Tudorovi izabranici mladi i neiskusni, očekivalo se da će se ipak malo manje mučiti s malo poznatim klubom, kad već nisu uvjerljivije slavili.

Trener Makedonaca Šefki Arifovski iznio je dosta kritika na račun igre Hajduka te rekao da je očekivao više od splitskih Bijelih, njegovog najdražeg kluba iz djetinjstva.

“Za mene ovako neizvjesna utakmica nije iznenađenje. Očekivao sam više od Hajduka, no znao sam da je to neiskusna momčad. Iako ni mi nemamo neko iskustvo. Očekivao sam da ćemo izboriti remi 1:1. Hajduk je igrao previše naivno, s dugim pasevima, beskrajnim dodavanjima, bezopasni su bili veći dio utakmice, posebno u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu Hajduk je pao fizički, a mi smo imali dvije šanse. Izgubili smo, no ovo je aktivan rezultat i daje nam za pravo da se nadamo prolazu. Nismo slučajno došli ovdje. Hajduk je kvalitetnija momčad od nas, no to moraju pokazati na terenu. Da nam je netko ponudio ovaj rezultat prije utakmice, to bih prihvatio, no sada žalim zbog previda iz kojeg smo primili pogodak.”

Kritički osvrt makedonskog trenera nije dirnuo šefa struke Hajduka Igora Tudora.

//www.youtube.com/embed/8iraa2fJsMY

“Njihov trener ima pravo na svoje mišljenje. No, mi smo bili bolji. Oni su se pokazali kao ozbiljna momčad. Analizirali smo ih, no tek smo na terenu vidjeli njihovu pravu kvalitetu. Procjene po medijima i ljudi oko kluba da će biti 4 ili 5:0 utjecali su na moju momčad. Naravno, kao i to zastrašujuće ozračje bez publike. A i travnjak na kojem se ne može igrati nogomet. U uzvratu nas čeka velika borba”, kazao je Tudor.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr