Hrvat izluđuje trenera: 'Ne zna nijednu riječ, uopće me ne razumije!'

Talentirani hrvatski nogometaš Robert Murić od prošlog je ljeta član nizozemskog velikana Ajaxa, ali prilagodba mu zasad ne ide najbolje.

9.1.2015.
22:05
VOYO logo

Murić (18) je lani uz puno muke uspio u naumu da napusti Dinamo i priključi se Ajaxu. Za mladu momčad amsterdamskog kluba, koja se natječe u drugoj nizozemskoj ligi, skupio je šest nastupa i zabio jedan pogodak, a pet puta je zaigrao i u juniorskoj Ligi prvaka. Za seniore, međutim, nema još nijedan nastup, a čini se da će tako ostati još neko vrijeme, odnosno barem dok ne nauči osnove nizozemskog jezika.

"Robert ne zna ni riječi nizozemskog. Teško mu ide, čak i s engleskim. Kad mu nešto kažem, on odgovori 'da', ali mislim da bi isto odgovorio i da mu kažem nešto stvarno glupo. No, to još nisam pokušao. Kažem mu da ide duboko, on odgovara 'ja, ja, ja', ali nemam pojma razumije li me uopće", prenosi De Boerove riječi Telegraaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/QUFIQOwmoiA

O Murićevim nogometnim vještinama 44-godišnji stručnjak ima, međutim, samo riječi hvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajan je nogometaš. Na ovim sam pripremama napokon vidio Murića kakvog sam očekivao. Odigrava pametne poteze i akcije. Snažniji je i pokazuje više hrabrosti", zaključio je De Boer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo