Transfer godine: Ivan Rakitic u Realu uz astronomsku odstetu!?

Jos pocetkom travnja Sportski.net je objavio ekskluzivu o prelasku Ivana Rakitica iz Seville u Real. Grandiozni nogometni transfer sada su potvrdili i spanjolski mediji.

9.5.2014.
22:39
VOYO logo

Kako pise AS, Real Madrid je spreman platiti Rakiticevu izlaznu klauzulu i potpisati ugovor s hrvatskim veznjakom. Odsteta, javljaju Spanjolci, iznosi 40 milijuna eura sto nece predstavljati problem za Madridane posebno zato sto, navode, Carlo Ancelotti iznimno cijeni Rakitica i zeli ga vec duze vrijeme dovesti na Santiago Bernabeu. Ipak, vjerujemo da je odsteta kudikamo manja od navedene jer Real Madrid i Sevilla suraduju vec godinama, te u Spanjolskoj imaju dogovor o pravu na prvootkup igraca.

Ugledni sportski dnevnik tvrdi da je posao prakticki gotov, da ce Rakitic vec prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazil staviti potpis na cetverogodisnji ugovor s Realom i prikljuciti se Luki Modricu na Santiago Bernabeuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski.net objavio je ekskluzivnu vijest jos pocetkom travnja, kada je postignut dogovor izmedu igraca i dvaju klubova. Real je vec tradicionalno zahtijevao apsolutnu diskreciju oko transfera, kao i Sevilla koja je u tom trenutku pred sobom imala velike izazove u Europskoj ligi i vijest o odlasku kapetana u tom trenutku stvorila bi negativni sok za navijace i losu atmosferu u klubu.

//www.youtube.com/embed/Bp3N5laiI3w

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sapunica oko ostanka Rakitica u Sevilli trajala je mjesecima i dok su na Sanchez Pizjuanu vjerovali i nadali se da ce kapetan produziti vjernost klubu, gomilali su se klubovi s kojima je hrvatski reprezentativac bio usko povezivan. Dio medija javljao je kako je prakticki sve dogovorio s madridskim Atleticom, pa je bio jednom nogom u Chelseaju, a spominjao se u kontekstu Barcelone i nekih talijanskih klubova.

Medutim, Real je bio najkonkretniji, prepoznao je potencijal hrvatskog veznjaka, a vjerujemo da je koju toplu rijec u korist transfera dao i vec priznati hrvatski voda Realovog veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitic je, po nama, takvo povjerenje apsolutno zasluzio. U Sevillu je stigao 2011. godine iz Schalkea, te se u jakoj konkurenciji izdignuo u vodu momcadi koja ce sljedece srijede igrati finale Europske lige. Trenutno igra najbolju sezonu u karijeri, a statistika mu je impresivnija cak i od Lukine. U Primeri je upisao 12 golova i 12 asistencija, dok je u Europa ligi uknjizio 3 gola i 3 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo