Totti živi vječno: Legendu talijanskog nogometa žele za predsjednika Italije

Legenda Rome i talijanskog nogometa Francesco Totti predložen je od strane pet članova talijanskog parlamenta za predsjednika Italije.

2.2.2015.
11:16
VOYO logo

Francesco Totti jedan je od najvećih živućih legendi talijanskog nogometa, u to nema uopće nikakve sumnje. Trideset i osmo godišnji kapetan Rome je od 1989. godine u spomenutom klubu, još od kada se priključio Rominoj omladinskoj školi. Svoj prvi nastup za seniorsku momčad upisao je 28. ožujka 1993. u utakmici protiv Brescie, a svoj prvi pogodak postigao je 24. rujna 1994. protiv Foggie. U sezoni 1998./99. imenovan je za najboljeg mladog igrača Serie A, a 2001. je osvojio i Scudetto. Slavna Romina desetka čitavu svoju karijeru igra za Romu, čime je vjerojatno i najveća legenda kluba sa Olimpica.

Totti u talijanskom nogometu ima kultni status, a tome svjedoči i slučaj koji se dogodio u talijanskom parlamentu. Naime, prema pisanju Forza Italian Footballa, pet članova talijanskog parlamenta predložilo je za novog predsjednika Italije upravo napadača Rome, no predsjednica Donjeg doma Laura Boldrini to je odbila. Razlog je što Totti nema dovoljno godina. Po ustavu Italije predsjednik mora imati najmanje 50 godina, a Tottiju je, kao što smo već i napisali, 38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do predlaganja Tottija za predsjednika došlo je u odsustvu dosadašnjeg predsjednika Giorgija Napolitana, koji je u siječnju odstupio sa te funkcije zbog bolesti. Stoga su se članovi parlamenta malo zaletili i svoje glasove dali Tottiju, očito ne poznavajući talijanske zakone o predsjedniku.

Zanimljivo, ali Totti nije bio jedini nogometaš koji je predložen za čelnog čovjeka Italije. Jedan glas dobio je legendarni talijanski reprezentativac Luigi Riva, koji je, za razliku od kapetana Rome, ispunio uvjete jer ima 70 godina. Uz njih dvojicu, još jedna se nepolitičarka našla među izabranima, a riječ je o slavnoj talijanskoj pjevačici Sabrini Ferilli, poznatoj po velikom hitu “Boys, Boys” iz ‘80-ih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje, veselo je u talijanskom parlamentu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo