TOTALNA LUDNICA U LEICESTERU: / Cijeli grad slavio jednu od najvećih senzacija u povijesti sporta

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Čudesna je atmosfera vladala u subotu poslijepodne ispred i na stadionu King Power, domu nogometaša Leicester Cityja, senzacionalnog engleskog prvaka.

7.5.2016.
20:40
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Poklonile su Lisice svojim navijačima novu pobjedu, slavile su s 3-1 uz dva pogotka svoga prvog strijelaca Jamieja Vardyja i jedan Andyja Kinga. Mogao je Vardy upisati i prvi hat-trick u Premier ligi, ali u 72. je minuti promašio jedanaesterac. Ovako na kontu trenutno ima 24 gola, jedan manje od vodećeg strijelca lige Harryja Kanea.

https://vid.me/68kX

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bocelli raspametio tribine

No, Vardyjevi golovi i rezultat utakmice ove su subote ionako bili u drugom planu. U prvom je bila proslava naslova, prvog u 132 godine postojanja kluba. Ostavio je maleni Leicester iza sebe sve velikane i bogataše engleskog nogometa, a koliko je njegov naslov senzacionalan najbolje govori podatak da je koeficijent na takav rasplet prije početka prvenstva bio 5000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su se ispred King Powera počeli okupljati četiri sata prije utakmice. Klub je sve častio pivom i pizzom, pjevalo se i skandiralo novim herojima, svi su bili u plavom... Nisu Leicesterovi navijači propustili na simpatičan način narugati se i klupskoj legendi Garyju Linekeru koji je u prosincu izjavio da će voditi emisiju na BBC-u u gaćama ako Lisice osvoje naslov. Na stadionu je tako bilo puno plakata s montažom velikog Linekera u donjem rublju.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NEZABORAVAN DAN: Evo kako su navijači Leicestera proslavili povijesni naslov prvaka

Ulaznice za utakmicu su se na crnom tržištu prodavale i po nekoliko tisuća funti, svi su htjeli biti na stadionu koji prima 32.000 ljudi. A oni koji su ušli mogli su čuti slavnog talijanskog tenora Andreu Bocellija koji je došao pozdraviti trenera Leicestera Claudija Ranierija, svoga velikog prijatelja i obožavatelja. Otpjevao je Bocelli ariju Nessun Dorma i raspametio cijeli stadion koji je pjevao zajedno s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Epski uspjeh'

Na stadionu je bilo i oko 1000 Talijana koji su došli odati počast svome sunarodnjaku koji je sa 64 godina na leđima osvojio prvi naslov nacionalnog prvaka u bogatoj karijeri.

"Leicester je postigao epski uspjeh. Ranieri je zaslužio puno više u svojoj trenerskoj karijeri. Ovo je veliki uspjeh i za njega i za Italiju", pričao je jedan od Talijana uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prije samog početka dvoboja gledateljima se obratio i sam Ranieri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim vam reći da smo prvaci zato što ste nas vi gurali", rekao je Ranieri na što su mu navijali uzvratili pjesmom 'Champions of England we know what we are'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice je igračima Leicestera trofej prvaka uručio navijač Simon Worthy, u ime svoje 97-godišnje bake, najstarije vlasnice godišnje ulaznice za utakmice Lisica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo