Cijela Hrvatska je vidjela isto: Modrić i Rakitić ne mogu više tako!

Evidentno je da smo svi još uvijek razočarani, mislim da je naša reprezentacija mogla puno više napraviti na Svjetskom prvenstvu.

2.7.2014.
15:13
VOYO logo

To je presudilo protiv Meksika. Modrić i Rakitić su zatvarali jedan drugoga, pokrivali su se i na kraju niti jedan ni drugi nisu dali koliko su mogli. Nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. I ne treba sad zbog toga previše napadati Niku Kovača, mislim da je dobar izbornik, da ima talent, pogriješio je, ali mislim da zaslužuje ostati na čelu reprezentacije i da će kad stekne malo iskustva biti dobro rješenje na klupi Hrvatske.

Naravno, iz ove je perspektive lakše komentirati, ali evidentno je da smo mi cijelo vrijeme igrali na svojoj polovici, dakle Rakitić i Modrić su igrali na svojoj polovici, i nisu mogli stvarati višak. Modrić u Realu igra na protivničkoj polovici i tu pruža svoje najbolje partije, Rakitić isto. A sada su igrali jedan drugome u krilu i tu su se izgubili. Ne znam zašto to Niko nije sproveo u praksi, on je imao svoju viziju, ali mislim da će u budućnosti baš ovaj ključni detalj morati mijenjati, jer moramo biti opasniji prema naprijed, moramo dobiti tog jednog igrača koji će podvaliti loptu napadačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Šteta, jer mislim da je Hrvatska na ovom Svjetskom prvenstvu fizički bila stvarno spremna, ni u jednom trenutku se nije dogodilo da naši igrači ne mogu pratiti ritam, da nas je bilo koja momčad nadtrčala, i taj dio je dobro odrađen. Međutim, neke taktičke stvari su bile pogrešne. I žao mi je što Kovač nije u stožer uzeo jednog iskusnijeg trenera koji bi to primijetio, koji bi pomogao pravim savjetom u pravom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju nas je to koštalo, zbog toga smo ispali. Meksiko nije bilo toliko bolji da mi sad možemo reći da su nas ubili, pogotovo u prvom poluvremenu, mi smo se sami povukli i kao da smo čekali kad ćemo primiti gol. I tu je nedostajao jedan iskusniji trener uz Niku Kovača. Oko njega su bili mladi kvalitetni ljudi, ali bez iskustva. A za Svjetsko prvenstvo treba više, pa nisu svi ti veliki treneri na ovom prvenstvu bezveze uzeli iskusnije kolege za savjetnike, nogometne legende svojih nacija, makar samo da ih čuju. Stariji, iskusniji ljudi imaju puno toga za reći, treba ih poslušati, a ti onda možeš odlučiti po svome.

Međutim, treba se okrenuti budućnosti. Što se tiče ove generacije, smatram da naši igrači ne trebaju reagirati na način kako je to napravio Ognjen Vukojević, treba se igrati dokle se god može, na kraju krajeva, to je i moralna obveza prema domovini. Vjerujem da ostali igrači neće pratiti takav primjer jer nama je svaki igrač potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo