TKO SE OVIM MOŽE POHVALITI: / Dinamo je ovog ljeta najbolji klub u Europi!

Image

Vjerovali ili ne, ali Dinamo je ovog ljeta najbolji klub u Europi!

25.8.2016.
11:39
VOYO logo

Naime, u pretkolima Lige prvaka, Modri su slavili u pet od ukupno odigranih šest susreta. Redom su padali makedonski prvak Vardar, gruzijski prvak Dinamo iz Tbilisija. Jedini remi je došao protiv austrijskog prvaka Red Bull Salzburga u Zagrebu 1-1, a sinoć su Zagrepčani slavili protiv austrijskog prvaka s 2-1. Upravo tom pobjedom, Dinamo je za Hrvatsku i državni koeficijent osvojio dodatnih pet bodova (jedan za pobjedu, a četiri za plasman u elitnu Ligu prvaka).

Modri bolji od Manchester Cityja

Tako je Dinamo u hrvatskom koeficijentu ovog ljeta sudjelovao s čak 9,5 bodova, a toliko nije skupio niti jedan drugi klub u Europi. Naravno, oni najveći klubovi Europe nisu niti igrali kvalifikacije za Ligu prvaka osim, primjerice, Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali Modri su bolji i od tog bogatog engleskog kluba, kao i od zvučnih klubova poput poljske Legije (8,5 bodova), škotskog Celtica (7,5), francuskog Monaca (7,0), ruskog Rostova (7,0), te njemačke Borussije Mönchengladbach koja je s dvije pobjede u play-offu i plasmanom u Ligu prvaka skupili po šest bodova.

Image
Image

Lokomotiva odmah iza Dinama

Ne bi vjerovali, ali iza Dinama najbolji klub regije u europskim natjecanjima je Lokomotiva koja je nastupila u svim dosadašnjim pretkolima Europske lige. Lokosi su hrvatskom nogometu priskrbili 5,5 bodova, dva više od splitskog Hajduka i četiri pol više od Rijeke koja je ispala iz Europske lige. Hajduk svoju uzvratnu play-off utakmicu Europske lige protiv Maccabija tek treba odigrati i u slučaju pobjede i plasmana u EL, to su dodatni bodovi za hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg poput Domžalea

Što se tiče zemalja s prostora bivše Jugoslavije, najbolji srpski predstavnik je Vojvodina s pet bodova. Vojvodinu večeras u lovu na nove bodove očekuje teško gostovanje kod Alkmaara. Slovenske Domžale su nastup u Europi završile sa četiri i pol boda, kao i austrijski Salzburg u Ligi prvaka nakon ispadanja od Dinama.

Image
Image

Makedonska Shkendija ima četiri i pol boda, Budućnost iz Podgorice dva i pol, a svi bosanskohercegovački predstavnici završili su natjecanje s po pola boda. Vrijedi spomenuti kako je DDinamo je sam osvojio više bodova nego čak 32 cijele nacionalne lige, uključujući i jake lige poput one ukrajinske (6,5), grčke (7,5), švicarske (8,5), mađarske (7,5) i slabije od navedenih slovenske (8,0). Sve u svemu, bilo je ovo ljeto za pamćenje za hrvatskog prvaka. Unatoč odlascima bitnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo