Šok u Barceloni: 'Ovo je jako težak udarac za nas'

Trener Barcelone Tito Vilanova napušta klub zbog nastavka borbe s tumorom parotidne žlijezde, a klub je zbog novonastale situacije otkazao planirani put u Poljsku.

19.7.2013.
18:59
VOYO logo

Mnogo se i ranije pričalo o tome koliko je pametno da bolesni 44-godišnji Vilanova obavlja tako bitnu klupsku dužnost, pa je između ostalih i klupska legenda Johan Cruyff tijekom prošle sezone govorio kako bi njegov odlazak bila pametnija odluka od ostanka.

Sada je došao trenutak definitivnog rastanka katalonskog kluba i 44-godišnjeg Vilanove, koji će se potpuno posvetiti borbi protiv bolesti. Podsjetimo da se Vilanova liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u prošloj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe, odlazeći, između ostaloga, i na terapije u New York.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadao sam se da ovako nešto nikada neću reći u životu. Ali, nažalost, Tito Vilanova više nije naš trener. Ovog je tjedna Tito bio na rutinskim pregledima, a nakon njih su liječnici preporučili da prekine s ovim poslom i da se potpuno posveti borbi protiv bolesti. Ja vas molim da imate razumijevanja i da poštujete privatnost gospodina Vilanove i njegove obitelji. Mir mu je najpotrebniji. Odlučili smo otkazati prijateljsku utakmicu u Poljskoj. Ovo je jako težak udarac za nas, no Barcelona je u povijesti preskakala mnoge prepreke pa će tako biti i ovaj put", izjavio je predsjednik Barcelone Sandro Rosell na konferenciji za medije na kojoj je bila i cijela prva momčad i dodao kako će se ime novog trenera Barçe znati početkom sljedećeg tjedna.

Vilanova je, podsjetimo, trenersku dužnost preuzeo na početku prošle sezone, kada je kao zamjenik uskočio na mjesto gdje je ranije sjedio Pep Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji, pak, navode da bi sada njegovu ulogu trebao preuzeti Joan Francesc Ferrer Sicili, popularni Rubi, koji je bio za ovu sezonu postavljen kao Vilanovin pomoćnik.

Spomenuti je stručnjak u prošloj sezoni bio trener drugoligaša Girone koja je pod njegovim vodstvom imala najuspješniju godinu u klupskoj povijesti. Rubi je odveo nogometaše Girone do finalne utakmice doigravanja za plasman u Primeru te nakon toga došao u Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo