THE BOYS ARE BACK IN TOWN: / Sinoć je na Maksimiru sve bilo nekako drugačije...

Image

Bad Blue Boysi sinoć su se na utakmici protiv Juventusa vratili na Maksimir.

28.9.2016.
9:19
VOYO logo

Nakon drugo vremena, Maksimir je izgledao navijački. Nekako drugačije! Najžešći Dinamovi navijači Bad Blue Boysi vratili su se na svoj Maksimir, na svoj Sjever s kojeg su izbivali zbog velikog broja zabrana, klupskih crnih listi i solidarnosti jednog dijela navijača s onima koji ne mogu ući na zagrebački stadion.

BOYSI POSLALI JASNU PORUKU SA SJEVERA: Ogromnim transparentom prisjetili se Mamića

Atmosfera uoči utakmice bila je drugačija nego što je to bio slučaj prethodnih godina kad su se igrale utakmice Lige prvaka. Ovog puta, fokus nije bio na borbi protiv Uprave i Zdravka Mamića, iako Boysi u svom povratku nisu odstupili od svojih zahtjeva i uvjerenja. Fokus je bio usmjeren na što bolju prezentaciju na tribini, kako bi sve prošlo u najboljem svjetlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U zraku je bilo nešto posebno

Oko stadiona, posebno na popularnim navijačkim okupljalištima, vladala je velika gužva. U zraku se osjećala ona navijačka atmosfera kakva je već pomalo bila zaboravljena kad je Maksimir u pitanju...

BOYSI SE VRATILI NA SJEVER: Pogledajte kako izgledaju ispunjene maksimirske tribine

Ustrajnost i dosljednost

Zdravko Mamić i okupacija njime nakon dugo vremena nisu bili primarni faktor Boysima, iako se borba nastavila, što se moglo i vidjeti na tribini s koje se u više navrata čule pjesme upućene "savjetniku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Da, bilo je i onih koji su prigovorili da njihov ponovni dolazak na tribine nosi loši miris trulog kompromisa s onim ljudima koje je Mamić poput svojih drvenih lutaka instalirao na ključne pozicije u klubu. Ali, čini se da nije to tako...

Upravi Dinama poslana je poruka

Jer, Upravi Dinama sa Sjevera je poslana jasna poruka: "Postoji bar 280 milijuna razloga zašto hoćemo izbore u Dinamu", skandiralo se i "hoćemo izbore", bilo je tu i spomenutih pjesama protiv Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karakter je, dakle, ostao kao i nebrojeno puta do tad. Kao i glasna i bučna podrška koju su protiv Juventusa imali igrači Dinama. Sjever doslovnih svih 90 minuta nije prestajao sa svojom pjesmom, a to kao da je previše impresioniralo glavne aktere na terenu. Juventus je poprilično lako zabio 4 gola, a zagrebačka publika imala je priliku vidjeti i bivše igrače Dinama Marija Mandžukića i Marka Pjacu, koje je Massimilliano Allegri uveo na teren u drugom poluvremenu.

Sjever nije prestajao sa pjesmom

Dok je Sjever navijao svih 90 minuta, ostatak stadiona je samo nijemo promatrao utakmicu. Većina je samo sjedila, očito razočarana nogometnom demonstracijom moći "Stare dame". Bila je to "kazališna publika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zbog toga je povratak navijača, pravih navijača, na stadion najveći dobitak ove utakmice. Jer, Dinamu uistinu treba prava navijačka podrška, ona koju su imali sinoć prije, za vrijeme i nakon svakog od četiri gola u Šemperovoj mreži. Svakim pogotkom Stare dame, pjesma Boysa bila je još jača.

Onaj poznati zagrebački navijački mazohizam ponovno je imao svoj ples, a Sjever je podrhtavao. I onda kad su igrači Dinama došli pred Boyse nakon posljednjeg sučevog zvižduka, zapljeskali im, za što su bili nagrađeni pjesmom. Ne, kapetan Domagoj Antolić i društvo tako nešto već dugo nisu doživjeli, a tako će biti i na Hajduku, protiv kojeg se očekuje nastavak ove najjače navijačke priče Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo