TERRYJEV EMOTIVNI OPROŠTAJ SE PRETVARA U SKANDAL: / Zadnja utakmica legendarnog kapetana pod istragom?

Image
Foto: AFP, IAN KINGTON

Legendarni kapetan Chelseaja John Terry odigrao je u nedjelju posljednju utakmicu za londonski klub, ali njegov bi se oproštaj mogao pretvoriti u skandal.

22.5.2017.
18:30
AFP, IAN KINGTON
VOYO logo

Novi prvak Chelsea u posljednjem je kolu Premier lige svladao Sunderland s 5-1, a menadžer Antonio Conte je simbolično izvadio Terryja iz igre u 26. minuti (broj koji nosi na dresu) kako bi dobio ovacije navijača na Stamford Bridgeu. Pokazalo se, međutuim, da je taj potez bio unaprijed dogovoren i da su mnogi zaradili novac na kladionici. U Velikoj Britaniji se može kladiti na sve pa tako i na minutu u kojoj će neki igrač izaći iz igre, tako da je Conte svojim potezom izravno utjecao na kladionice.

U FA-u šute

"Namještanje je određivanje rezultata ili bilo kojeg događaja unutar utakmice ili natjecanja", jasno stoji u pravilima Engleskog nogometnog saveza (FA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz FA-a i Premier lige zasad nemaju komentara, ali BBC navodi da su kladionice morale isplatiti tisuće funti na okladu da će Terry napustiti teren u 26. minuti. Suigrači su mu pritom napravili špalir tako da je sve izgledalo kao svojevrsni igrokaz koji je osudio i legendarni engleski napadač, a danas komentator BBC-a Alan Shearer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Moyes priznao upletenost

"Sve je to napravljeno s dobrim namjerama, ali mislim da ne treba raditi ništa što narušava integritet igre", rekao je Shearer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Sunderlanda David Moyes priznao je da je i njegova momčad bila uključena u priču i da su njegovi igrači dobili upute da izbace loptu u aut u 26. minuti bude li potrebno kako bi Terry mogao izaći iz igre. Zasad nema informacija hoće li biti pokrenuta službena istraga, ali na kraju bi se dobra namjera mogla pretvoriti u veliki problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo