TERIM IMPRESIONIRAN HRVATSKOM: / 'Ovo je nova utakmica, a ne osveta za 2008.'

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Turski izbornik Fatih Terim priznao je da osjeća veliko poštovanje prema snazi hrvatske reprezentzacije protiv koje će njegovi nogometaši igrati na otvaranju Europskog prvenstva.

11.6.2016.
20:14
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

Hrvatska i Turska sudarit će se u nedjelju u 15 sati na pariškom Parku prinčeva. Utakmica će se igrati osam godina nakon one u Beču gdje su Turci bili bolji u dramatičnom četvrtfinalu. Povela je Hrvatska tada u 119. minuti, ali je nekoliko sekundi kasnije primila gol, a u izvođenju jedanaesteraca su Turci bili uspješniji.

'Hrvatska je ozbiljna momčad'

"Današnja hrvatska reprezentacija je znatno drugačija od ondašnje. I ona je momčad bila dobra, ali danas mnogi hrvatski igrači igraju za veće klubove: Real Madrid, Inter, Juventus, Barcelonu. Tada smo ih pobijedili, a oni su nam uzvratili u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. Tako je to u životu. U nedjelju ćemo igrati protiv vrlo ozbiljne momčadi koja zaslužuje poštovanje. I koja može doći daleko ako prođe skupinu. A ova utakmica neće biti osveta za 2008. Čeka nas nova utakmica", rekao je Terim za službenu stranicu UEFA.-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, OZAN KOSE
Image
Foto: AFP, OZAN KOSE

Arda Turan

Temperamentni trener ne krije da ima velika očekivanja u Francuskoj.

"Očekivanja od mene su uvijek velika, ali navikao sam na to. Na ovakvim turnirima treba ići korak po korak. Najprije moramo proći skupinu ako bude moguće. A nakon toga mislim da bi se Turska trebala uspeti znatno više", dodao je Terim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Turan je naš prvi igrač'

Kad je u pitanju glavno tursko oružje, Terim nema nikakvih dvojbi.

"Arda Turan je naš najbolji igrač. Naravno da bismo htjeli da igra više u u Barceloni. Kod mene će igrati stalno. I bilo bi bolje kada ga španjolski mediji ne bi krivili za svaki poraz Barcelone", poručio je 62-godišnji stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo