TEMA O KOJOJ SE ŠUTI: / 'U Premier ligi igraju najmanje sedmorica homoseksualaca'

Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Nećakinja Justina Fashanua, prvog engleskog nogometaša koji je priznao da je homoseksualac, izjavila je da u Premier ligi u ovom trenutku igraju najmanje sedmorica igrača istospolne orijentacije.

8.3.2016.
11:30
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

Justin Fashanu je tijekom osamdesetih i devedesetih igrao za čitav niz engleskih klubova, ali je najpoznatiji postao po priznanju da je homoseksualac. Nakon što ga je jedan 17-godišnjak optužio za seksualno zlostavljanje, Fashanu je 1998. počinio samoubojstvo. U oproštajnoj je poruci napisao da nije kriv i da je seksualni odnos bio obostrano dobrovoljan.

'Nogomet je mračan'

Njegovu borbu za podizanje svijesti o LGBT zajednici nastavila je njegova nećakinja, televizijska voditeljica, Amal Fashanu koja je u razgovoru za BBC pozvala gay nogometaše da 'izađu iz ormara'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno poznajem sedmoricu homoseksualaca koji igraju u Premier ligi. Nikad neću otkriti njihova imena. Nije lako odlučiti što napraviti. Želiš im pomoći da 'izađu iz ormara', ali ne smiješ to napraviti jer je nogometni svijet iznimno mračan", istaknula je Fashanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku u engleskom nogometu nema nijednog igrača koji je priznao homoseksualnu orijentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo