TALIJANI SU SE MALO ZAIGRALI: / Ovako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije, Hrvati dominiraju!

Image

Prošlo je 25 godina od posljednje službene utakmice nogometne reprezentacije nekadašnje SFR Jugoslavije.

14.11.2016.
17:59
VOYO logo

Tog 13. studenog 1991. godine Jugoslavija je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo svladala Austriju s 2-0. Rat na prostoru bivše države je već bjesnio, tako da hrvatskih nogometaša nije bilo u kadru, kao ni u prijašnjoj utakmici protiv Farskih otoka, a izbornik Ivica Osim je mogao računati na samo 15 igrača.

Hrvatska najbolja

Jugoslavija se lakoćom plasirala na Euro u Švedsku, ali tamo nikad nije nastupila jer država više nije ni postojala kad je počela kontinentalna smotra. Umjesto Jugoslavije, na Euro je otišla Danska i senzacionalno osvojila naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaj, jubilarna obljetnica posljednje službene utakmice Jugoslavije bila je povod novinarima talijanskog dnevnika Gazzetta dello Sport da se malo zaigraju i pogledaju kako bi danas mogla izgledati reprezentacija da nije došlo do raspada države. Da Hrvatska danas ima najjaču reprezentaciju od svih država s prostora nekadašnje Jugoslavije, nije nikakva tajna, a potvrđuje to i ovaj izbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udarnih 11 su tako četvorica hrvatskih nogometaša, trojica Srba, dvojica Bosanaca, te po jedan Slovenac i Crnogorac. Evo kako Gazzetta vidi 'današnju' reprezentaciju Jugoslavije: Handanovič (Slovenija), Srna (Hrvatska), Maksimović (Srbija), Savić (Crna Gora), Kolarov (Srbija), Modrić (Hrvatska), Matić (Srbija), Rakitić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Perišić (Hrvatska), Džeko (BiH).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo