VJEROVALI ILI NE

SVIJET JE POLUDIO: Tinejdžer koji nije pokazao baš ništa zarađuje više od Rakitića!?

Koliko se nogomet posljednjih godina pretvorio u veliki biznis, najbolje pokazuje primjer 17-godišnjeg Norvežanina Martina Ødegaarda.

Već godinama ga proglašavaju čudom od djeteta, a takav mu je status u siječnju prošle godine donio transfer u redove Real Madrida. Dječak koji je najmlađi strijelac u povijesti prve norveške lige imao je odličnu reklamu u medijima, a Madriđani takvu priliku nisu htjeli propustiti.

Samo jedan nastup

Informacije koje se posljednjih dana šire europskim medijima govore da je Real Ødegaardu od samog početka dao nevjerojatnu plaći od 90.000 eura tjedno! A norveški tinejdžer je otada upisao jedan jedini nastup za prvu Realovu momčad i to ušavši s klupe. Ødegaard se više iskazao širenjem nezadovoljstva što mora igrati za B momčad nego bilo kakvim nogometnim umijećem.

No, unatoč tome, ima veću tjednu plaću od brojnih nogometnih zvijezda u Španjolskoj i šire. Primjerice, od našeg Ivana Raktića koji u Barceloni zarađuje oko deset tisuća eura manje, jedanko kao i sjajni Brazilac Philippe Coutinho u Liverpoolu. A što tek reći za Harryja Kanea, prošle sezone prvog strijelca engleske Premier lige, koji zarađuje oko 58.000 eura tjedno.

Plaćeniji od Isca

I u samom Realu su stvari čudno posložene, pa tako Isco tjedno prima 70.000 eura. Iako nije najveća zvijezda, ipak je član prve momčadi, odigrao je velik broj utakmica, a zarađuje manje od klinca koji dosad nije pokazao baš ništa i skupio je jedan nastup!?

Mnogima se sve više čini kako je Ødegaard bio samo Realov marketinški potez, a ne ozbiljan transfer talentiranog nogometaša. No on se, barem kada je plaća u pitanju, u svakom slučaju nema pravo žaliti…

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr