SVI SU ZGROZENI MOURINHOVOM SKOLOM: / UEFA najavila promjene!

Celnici UEFA-e sve su vise zabrinuti zbog ponasanja igraca na nogometnim utakmicama i pritiska na suce, kakav je viden i u srijedu u uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka Chelsea - PSG.

12.3.2015.
17:51
VOYO logo

U 31. minuti utakmice na Stamford Bridgeu nizozemski sudac Bjoern Kuipers nasao se okruzen svim igracima Chelseaja koji su od njega trazili da Zlatanu Ibrahimovicu pokaze crveni karton zbog prekrsaja nad Oscarom. Nizozemac je najboljeg igraca PSG-a poslao u svlacionicu, a to bi ucinio i da nije bilo pritiska od domacih igraca, jer je odmah nakon Ibrahimovicevog starta, bez ustrucavanja, izvadio crveni karton.

Medutim, pritisak koji su Mourinhovi igraci radili na suca dignuo je na noge cak i Engleze, koji su zgrozeni masovnim zicanjem crvenog kartona gotovo cijele momcadi, a stvar je otisla tako daleko da se oglasila i UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Platini je nedavno izrazio zabrinutost zbog ponasanja igraca na terenu i trenutno razmatramo sto se po tom pitanju moze uciniti", izjavio je za Rueters UEFA-in glasnogovornik Pedro Pinto te dodao:

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da bismo zeljeli vidjeti drugaciju atmosferu i igrace koji prihvacaju suceve odluke i koji ne rade pritisak na suce. To nije dobro za imidz nogometa, nije dobar primjer za navijace, ni za buduce nogometase. Razmisljamo o pokretanju inicijativa i kampanja te uvodenju novih pravila koja bi imala pozitivan utjecaj na ponasanje igraca".

Ni dvoboj Bayerna i Sahtara, koji je zavrsio uvjerljivom 7:0 pobjedom Bavaraca, nije ostao bez repova. Iskljucenje Kucera zbog prekrsaja na Goetzeu, kojim je Bayern izborio kazneni udarac, pokrenuo je raspravu o ispravnosti tzv. trostruke kazne. Naime, zbog jednog starta koji je sankcioniran 'najstrozom kaznom', Sahtar je jos ostao s igracem manje gotovo cijelu utakmicu, a na njega ne moze racunati ni u sljedecem dvoboju, zbog automatske suspenzije od jedne utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stav UEFA-e je da se radi o prestrogoj kazni koja ubija neizvjesnost utakmice. Od nogometa zelimo napraviti sto veci spektakl, kako za gledatelje, tako i za igrace na terenu, zato se zalazemo da se u ovakvim situacijama, osim ako se ne radi o 99-postotnoj prilici za pogodak, igracu koji je skrivio prekrsaj pokaze zuti karton", izjavio je Pinto.

U veljaci je Odbor medunarodnog nogometnog saveza (IFAB) odbio taj UEFA-in prijedlog, a u zamjenu ponudio ukidanje automatske suspenzije igraca za sljedecu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo