ŠUKER SE POŽALIO: / 'Najuspješniji smo, gleda se pozitivno na naš nogomet, a pišu se negativnosti'

Image
Image

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker održao je završno izlaganje Drugog hrvatskog sabora nogometa i pritom istaknuo brojne izazove koji su pred hrvatskim nogometom.

8.11.2016.
14:08
VOYO logo

Pred okupljenim predstavnicima Izvršnog odbora HNS-a, klubova Prve i Druge lige te županijskih nogometnih saveza, Šuker je, prenosi službena internetska stranica HNS-a, među ostalim, u pozivu na zajedništvo tijekom izlaganja u Sv. Martinu na Muri kazao:

'Dobijemo tek sićušan iznos'

"U svijetu se pozitivno gleda na hrvatski sport i hrvatski nogomet i nadam se da će se naši rezultati i uspjesi više cijeniti i od strane medija i javnosti i društva općenito. Nitko nam neće pomoći ako si sami ne pomognemo.Volio bih da društvo prepoznaje ulogu i vrijednost nogometa, da nam pomognu oko infrastrukture i financiranja jer dobijemo tek sićušan iznos od onoga koliko država zaradi na nogometu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogomet već je neko vrijeme obojan tamnim bojama, a njegov prvi čovjek zbog toga je poslao poruku medijima prozivajući ih zbog negativnosti koje se, smatra, potenciraju. Pritom je podvukao da se u Hrvatskom nogometnom savezu poštuju zakoni i pozvao medije da provjere istinitost njegovih riječi.

'Mogli smo dobiti Euro 2020.'

"Nogometom se bavi više od 140.000 ljudi u Hrvatskoj, reprezentacija odlazi na velika natjecanja, a 90 posto članaka o nogometu je negativnog prizvuka. Moramo i mi biti u tome još aktivniji, moramo stalno ponavljati sve ono dobro i tražiti ono što nogometu pripada, a to možemo ako smo složni. Pozivam medije da provjere kod sportske inspekcije poštuje li HNS Zakon o sportu? Mi svaki zakon poštujemo i nikada nismo rekli da neki zakon ne poštujemo ili da se na nas ne odnosi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sloga i zajedništvo bile su riječi koje je Šuker u više navrata ponovio u svom obraćanju, pa tako i govoreći o ulozi države i lokalne zajednice ključnih u financiranju sporta:

"Nogomet je najuspješniji segment hrvatskog sporta i daleko najveći savez u zemlji. Zar je nagrada za to dobiti 1.8 milijuna kuna od milijarde kuna koja se slije u proračun od igara na sreću, uključujući kladionice? Mogli smo dobiti i Euro 2020. Trošimo ogromna sredstva na organizaciju zimskih i ljetnih kampova, u različitim lokalnim sredinama, a što dobijemo zauzvrat? Ništa. To moramo promijeniti, ali moramo se sami izboriti za to – zajedno", poručio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo