SUIGRAČ IZ BARÇE I REPREZENTACIJE SE NE SLAŽE S PIQUEOM: / 'Nadam se da ću još dugo igrati za Španjolsku'

Image
Foto: AFP

Stoper Barcelone posljednjih je dana u središtu pažnje španjolske javnosti zbog podrške referendumu za neovisnost Katalonije, ali i odluke da i dalje nosi dres španjolske reprezentacije.

4.10.2017.
9:14
AFP
VOYO logo

Pique je neskriveno podržavao održavanje referenduma koji je vlast u Madridu zabranila i pokušala ga i nasilno spriječiti. U nedjelju se pohvalio da je izašao na glasovanje, a nakon utakmice u kojoj je Barcelona pred praznim stadionom pobijedila Las Palmas (3-0), zaplakao je pred novinarima kad je govorio o referendumu i policijskom nasilju na ulicama.

Image
OD POPULARNOG NOGOMETAŠA DO 'PERSONE NON GRATA': /

Ovo je prava istina o tome zašto je Španjolska zamrzila Piquéa

Image
OD POPULARNOG NOGOMETAŠA DO 'PERSONE NON GRATA': /

Ovo je prava istina o tome zašto je Španjolska zamrzila Piquéa

'Twitter treba koristiti razumno'

Iskusni stoper se našao na meti kritika u ostatku Španjolske, ali i u samoj Kataloniji. Španjolci mu zamjeraju javnu podršku referendumu, a Katalonci to što i dalje namjerava igrati za reprezentaciju zemlje od koje traži odcjepljenje. Piquea to, međutim, nije omelo i u ponedjeljak se normalno pojavio na okupljanju nacionalne momčadi, a navijači su ga na prvom treningu brutalno vrijeđali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje stavove je Pique i prije i nakon referenduma jasno izražavao na Twitteru što se ne sviđa previše njegovom suigraču iz Barcelone i reprezentacije Sergiju Busquetsu. U razgovoru sa španjolskim novinarima 'upiknuo' je Piquea i pokazao da ne dijeli s njim mišljenje o posljednjim događajima.

"Ja sam posvećen isključivo nogometu, a to bi vjerojatno bilo najbolje i za sve druge. Što se tiče Twittera, trebalo bi ga koristiti s više razuma. Da se mene pita, ukinuo bih Twitter, ima toliko lažnih profila na njemu", iskren je bio 29-godišnji veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najteža situacija otkad sam u reprezentaciji'

Iako nije izravno rekao što mislio o mogućem odcjepljenju Katalonije, iz njegovih se sljedećih riječi ipak može izvući zaključak.

"Nadam se da ću nastaviti igrati za španjolsku reprezentaciju još jako dugo", rekao je uoči 100. nastupa za Furiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je trenutno najteža situacija otkad sam u reprezentaciji zbog svega što se događa. Bit će teško riješiti Piqueovu situaciju. Nismo imali nikakav poseban sastanak oko Piquea i ne znam jesu li on i Sergio Ramos razgovarali, ali situacija nije uobičajena", zaključio je Katalonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo