STROJ ZA GOLOVE POSTAVIO UVJET CONTEU: / 'Diego Costa mora otići iz momčadi, ne želim biti drugi'

Image
Foto: AFP/CARLO HERMANN

Prema pisanju engleskih medija, sjajni napadač Napolija Gonzalo Higuain spreman je prijeći u Chelsea u transferu vrijednom 53 milijuna eura, no nije spreman biti zamjena Diegu Costi.

4.5.2016.
18:04
AFP/CARLO HERMANN
VOYO logo

Higuain ove sezone zabija kao na pokretnoj traci. Ubojiti argentinski napadač ove je sezone u svim natjecanjima za Napoli zabio 34 pogotka u 40 odigranih susreta, i s 32 pogotka u Serie A predvodi listru strijelaca talijanske lige. Aktualni talijanski izbornik Antonio Conte preuzeti će momčad Chelsea po završetku Eura u Francuskoj ovoga ljeta, a prva želja mu je upravo Higuain. Argentinac nema ništa protiv takvog rasplet. Jedino što Higuain ne želi je biti zamjena za Diega Costu. Ne želi biti broj dva u napadačkom dijelu momčadi.

Image
Image

Brojke sve govore

Costa navodno već ima ultra-bogate ponude iz Kine, gdje mu se nudi čak 400.000 eura tjedno, a još uvijek je opcija i povratak u redove Atletico Madrida odakle je i stigao na Stamford Bridge. Conte bi prema pisanju engleskih medija htio imati i Costu i Higuaina, no čini se da će ipak morati izabrati samo jednog od njih. Ako ćemo secirati oba igrača, onda dolazimo do zaključka da bi za Contea bilo bolje kad bi se odlučio za Higuaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je tijekom svoje karijere ukupno zabio 217 pogodaka u odnosu na 139 Coste. Uz to, odigrao je i više susreta i ima više asistencija od Coste (82 u odnosu na 50 Španjolca). Higuain zabija svakih 130 minuta, dok Costa zabija svakih 187 minuta. Da ne duljimo, brojke najbolje govore za oboje...

Karijera Higuaina u brojkama: Godina: 28 Utakmica: 425 Golova: 217 Asistencija: 82 Minuta po golu: 130 Klubovi: River Plate, Real Madrid, Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera Coste u brojkama: Godina: 27 Utakmica: 349 Golova: 139 Asistencija: 50 Minuta po golu: 187 Klubovi: Braga, Penefiel (posudba), Atletico Madrid (u dva navrata), Celta Vigo (posudba), Albacete (posudba), Real Valladolid, Rayo Vallecano (posudba), Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo