ŠTO SLIJEDI VATRENIMA AKO PROĐU SKUPINU? / Dvije staze vode prema finalu, obje s velikim preprekama

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Utakmice protiv Argentine, Islanda i Nigerije pokazat će hoće li hrvatska nogometna reprezentacija proći skupinu D Svjetskog prvenstva u Rusiji.

1.12.2017.
22:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ostvarivo ili ne, jasno je da se u Rusiju putuje s velikim nadanjima. Konačna nagrada sjajne generacije bila bi za neke od njih i najljepši mogući kraj karijere u dresu reprezentacije no nisu hrvatski nogometaši jedini koji imaju pravo na taj san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, dva su puta do finala, onaj s prvog mjesta skupine D koji vodi na drugoplasiranu momčad grupe C i onaj s drugog koji vodi na osvajača skupine C. U njoj ulogu favorita nosi francuska nogometna reprezentacija, srebrna momčad s lanjskog Europskog prvenstva. Australija, Peru i Danska njeni su suparnici.

Drugo mjesto skupine, izglednim se čini, vodilo bi Hrvatsku na megdan Francuskoj u osmini finala, pretpostavimo li da Vatreni zauzmu drugo mjesto u svojoj, a europski doprvaci prvo mjestu u svojoj skupini. U slučaju plasmana u četvrtfinale slijedio bi ogled protiv pobjednika skupine A i drugoplasirane momčadi skupine B pri čemu sve nalikuje da bi to mogao biti netko iz dvojca Španjolska ili Portugal. Eventualni prolazak gotovo sigurno vodi prema Brazilu u polufinalu dok bi se u finalu onda smiješio sraz s ili Njemačkom ili Argentinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, navedeno treba shvatiti uvjetno tek kao projekciju raspleta ždrijeba u smislu ispunjenja želja. Ništa drugačije ne treba gledati niti na drugi put.

Odnosi se on na Hrvatsku kao pobjednika grupe kojoj bi onda slijedila drugoplasirana momčad skupine C (Danska?). Nastavak nudi boljeg iz susreta između pobjednika skupine B (Portugal, Španjolska?) i drugoplasirane momčadi skupina A, a onda vjerojatno okršaj protiv Njemačke za mjesto u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/Wikipedia
Image
Foto: Screenshot/Wikipedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo