ŠTO GLEDATI ZA VIKEND? / Veliki okršaj na Rujevici, Rakitićev povratak kući i još puno toga

Image
Image

Pred nama je novi vikend nakrcan sportskim poslasticama.

5.11.2016.
8:00
VOYO logo

SUBOTA

Košarka, ABA liga: Budućnost - Cibona (19)

Košarkaši Cibone ove sezone još nemaju pobjedu u Fibinoj Ligi prvaka, prošlog tjedna izgubili su u dramatičnoj završnici protiv jakog Avellina. No, zato im odlično ide u regionalnoj ABA ligi, u sedam kola Mulaomerovićeva momčad ima šest pobjeda. Ciboni neće biti lako kod Budućnosti, jednog od favorita natjecanja, Podgoričani su drugi na ljestvici, jedini uz Zvezdu imaju stopostotni učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Rijeka - Hajduk (15)

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čeka nas novi sudar Rijeke i Hajduka

Najzanimljivija utakmica 15. kola igra se na Rujevici. Prvoplasirana Rijeka (38) će u Jadranskom derbiju pokušati zadržati šest bodova prednosti pred Dinamom (32), a hajdukovci (28) održati korak s vodećim dvojcem. Bit će to okršaj dvojice slovenskih stručnjaka, Matjaža Keka i Marijana Pušnika, u prvom dvoboju ove sezone, Rijekin trener bio je uspješniji, njegova momčad slavila je s 4-2 na Poljudu. Rijeka je u strašnom nizu od 27 utakmica bez poraza u HNL-u, posljednji put momčad s Rujevice poražena je u veljači 2016. kad je s 3-0 bolji bio Dinamo u Maksimiru. Hajduk je u prošlom kolu bio bolji od Osijeka kojeg je i preskočio na ljestvici, stoga pun samopouzdanja stiže na derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Chelsea - Everton (18.30)

Conteova momčad pri vrhu je Premiershipa, sa samo bodom manje od vodećeg trojca koji čine City, Arsenal i Liverpool. No, ni Evertonu ove sezone ne ide loše, momčad s Goodison Parka je na 6. mjestu, zaostaje četiri boda za Chelseajem, a na Stamford Bridgeu u subotu, ima prigodu priključiti se vrhu. Chelsea je u nizu od četiri pobjede, Everton je u prošlom kolu svladao Bilićev West Ham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Košarka, ABA liga: Cedevita – Mornar (19)

Image
Image

Miro Bilan

Košarkaši Cedevite nisu otvorili sezonu na najbolji način što je već dovelo i do nekoliko promjena unutar momčadi. Zagrepčani poslije sedam kola regionalne ABA lige imaju omjer pobjeda i poraza 4-3 i vrijeme je da dodaju gas. Prilika za popravljanje dojam nudi im se ove nedjelje kada im u goste dolazi Mornar iz Bara, momčad od koje su definitivno bolji. Crnogorci imaju samo dvije pobjede na kontu, a na tome bi trebali i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Split – Dinamo (17)

Lov na vodeću Rijeku nogometaši Dinama nastavljaju na gostovanju kod najslabije momčadi domaće lige - Splita. Zagrepčani se muče, ne igraju najbolje, a tijekom tjedna su doživjeli i novi debakl u Ligi prvaka, Sevilla ih je deklasirala s 4-0. No, jasno je da je Dinamo veliki favorit protiv Splita koji je dosad skupio samo sedam bodova, a u posljednjih je sedam kola upisao čak šest poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Real Madrid – Leganes (12)

Image
Foto: AFP, JAY LAPRETE
Image
Foto: AFP, JAY LAPRETE

Mateo Kovačić

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid u 11. kolu dočekuje novaka u ligi Leganes. Nakon tri uzastopna remija Real je ponovno uhvatio pobjednički ritam, pa sada ima tri slavlja zaredom u Primeri. Nova bi tri boda trebao uhvatiti i protiv Leganesa iako je momčad iz madridskog predgrađa ove sezone opasnija kao gost. Mateo Kovačić bi se opet trebao naći u početnoj postavi Reala, a postoji i mala šansa da se na klupu nađe Luka Modrić koji je sve bliže povratku nakon ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Sevilla – Barcelona (20.45)

Četiri dana nakon što su ugostili Dinamo, nogometaši Seville će na svome stadionu Sanchez-Pizjuan dočekati aktualnog španjolskog prvaka Barcelonu. Andalužani su sjajno otvorili sezonu, pa su poslije deset kola Primere na visokom četvrtom mjestu sa samo bodom manje od nedjeljnog suparnika. Kod kuće Sevilla ima pet pobjeda iz isto toliko utakmica, pa je jasno da Barcelonu i našeg Ivana Rakitića protiv njegova bivšeg kluba ne čeka nimalo lagan zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Porto – Benfica (19)

U najvećem derbiju portugalskog prvenstva nogometaši Porta će na svome stadionu Dragao dočekati Benficu. Lisabonski je klub posljednjih godina uspješniji, ima tri naslova u nizu, a i ove je sezone krenuo bolje od najvećeg rivala. Benfica je neporažena nakon devet kola i ima 25 bodova, pet više od Porta. No, pred svojim je navijačima Porto uvijek u ulozi favorita, a tako će biti i ove nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo