Razočarani Pletikosa otvorio dušu: 'To mi je nešto novo i žalosno'

'Čast svima i svakome, no ne mogu shvatiti toliku količinu negative kad igra Hrvatska! Podvlačim, kad igra Hrvatska, a ne pojedinci.

14.10.2013.
9:15
VOYO logo

Dugogodišnji vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa prokomentirao je posljednje rezultate Vatrenih u kvalifikacijama za SP, ali i lošu atmosferu koja prati nacionalnu momčad.

"Mi koji činimo reprezentaciju, igrači i izbornik, najodgovorniji smo za rezultatski podbačaj. Uostalom, lavine kritika, kao i pohvala, sruče se na nas, a ne na druge. Čast svima i svakome, no ne mogu shvatiti toliku količinu negative kad igra Hrvatska! Podvlačim, kad igra Hrvatska, a ne pojedinci. U 15 godina uvijek je bilo ovakvih kriznih faza, ali ovakva količina negative, to mi je nešto novo i žalosno. Nas u reprezentaciji ne zanima tko je protiv koga, zašto, gdje i kako, nego samo da Hrvatska ostvari rezultate koje objektivno može!", kazao je Pletikosa za Sportske novosti i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaran sam atmosferom oko reprezentacije, pogotovo narušavanjem kulta Vatrenih, a na čijoj smo snazi gradili uspjehe. Mi smo mala država, nema puno velikih igrača, ali smo zanosom i osjećajem pripadnosti nadoknađivali manjak prema većima i moćnima. Taj prkos i ponos Hrvata meni je bilo nešto najvažnije na svijetu, jer sam znao da je to tajna snage kojom se uspješno suprotstavljamo velikima. Njima nikad nije bilo jasno kako smo tako nabrijani. Mi bismo trebali naučiti da uz momčad koju držimo kao svetinju treba biti uvijek, a pogotovo kad nije dobro. To što su neki protiv čelništva saveza, izbornika ili nekog igrača, sve pet, ali, molim vas, kad igra reprezentacija, onda bi njezina sudbina morala biti iznad svega i svakoga. Dok ima šanse za promjenu, zašto moramo kukati i prozivati, zar nije normalnije da stisnemo redove i probamo ispraviti greške da bismo ostvarili SP?!", smatra prvi golman reprezentacije, koji je progovorio i o Igoru Štimcu.

"Siguran sam da Štimac želi najbolje, ali kao i prethodnici ima uspješnih i krivih postavki. Točno je da se primijete određene predrasude prema njemu i kao da se jedva dočeka njegov krivi korak. Nećemo si lagati, nismo ove godine bili pravi, a sada mi se čini da je ključno što nemamo kompaktnost, a nje nema bez kontinuiteta sustava igre i igračkih izbora. Više nema mjesta za pogreške, svaki daljnji potez mora biti siguran u kontekstu poboljšanja igre reprezentacije. Zato se i nadam da će svi zaboraviti barem idućih mjesec dana na sve animozitete i podržati Hrvatsku, jer ne vidim kako bismo bez tog jedinstva nadvladali ovaj krizni trenutak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo