STIGLA SLUŽBENA POTVRDA: / Benitez dobio otkaz, Real ima novog trenera!

Image
Foto: AFP, SERGEI SUPINSKY

Rafael Benitez više nije trener nogometaša Real Madrida, potvrdio je predsjednik kluba Florentino Perez na izvanrednoj konferenciji za novinare u ponedjeljak navečer.

4.1.2016.
19:45
AFP, SERGEI SUPINSKY
VOYO logo

Real je u nedjelju odigrao 2:2 na gostovanju u Valenciji i propustio se približiti samom vrhu ljestvice, što je očito dokrajčilo Perezovo strpljenje. Umjesto Beniteza, klupu Kraljevskog kluba je preuzeo legendarni Zinedine Zidane koji je dosad vodio Realovu B momčad. Zidane je zasad imenovan trenerom do kraja sezone, ujedno je postao i prvi Francuz u povijesti koji će voditi Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benitez je vodio Real u 25 utakmica- u 17 njih je pobijedio, pet je odigrao neodlučeno, a tri izgubio. Prije tek nešto više od dva tjedna, točnije 18. prosinca, Perez mu je u intervjuu za Cadenu SER pružio punu podršku, no očito je to bilo s figom u džepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenere bira klub pa Beniteza neće zamijeniti ni Zidane, ni Mourinho niti itko drugi. On je došao ovdje riješiti problem, on je rješenje problema. Rafael Benitez je osoba izabrana da izvuče Real Madrid iz jedne komplicirane situacije, i to će učiniti, uz suradnju čitave momčadi", ispalio je tada Perez, ali ubrzo se pokazalo da Benitez nije rješenje problema i da ga je na koncu ipak zamijenio Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18 kola španjolskog prvenstva Benitezov je Real upisao tri poraza, od Seville, Villarreala i ono što je navijačima Kraljeva najbolnije - od Barcelone i to čak s 4:0 na Santiago Bernabeuu. Već je nakon tog poraza španjolski stručnjak bio na rubu otkaza. Uspio se spasiti, ali igru nije unaprijedio, a na koncu mu je, kakve li ironije, presudio remi protiv Valencije, kluba u kojem je postigao najveće trenerske uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Valencije i Reala, vodio je i Valladolid, Osasunu, Extremaduru, Tenerife, Liverpool, Inter, Chelsea i Napoli. S Valencijom je dvaput bio španjolski prvak i jednom pobjednik Kupa UEFA, Liverpool je odveo do naslova u Ligi prvaka, Chelsea do Europske lige. Koji će mu klub biti sljedeće odredište, tek treba vidjeti, ali u Realu, za čiju je B momčad svojedobno igrao, a kasnije je i trenirao, definitivno nije uspio.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo