STIGLA POTVRDA S POLJUDA: / Carrillo dobio otkaz, Branco ostaje sportski direktor, momčad će voditi Lalić

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na izvanrednoj press konferenciji potvrđeno je da Carrillo više neće voditi Hajduk, a Mario Branco ostat će sportski direktor. Momčad će do odabira novog trenera voditi pomoćni trener Lalić.

6.11.2017.
10:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Ivan Kos još je jučer uručio otkaz Carrillu, a vijest je danas postala službena. Presudio mu je neočekivan i šokantan poraza na Poljudu od Rudeša u subotu.

"Carrillo više nije trener. Njegova promjena je neophodna. Bilo je dobrih rezultata, čak se pregovaralo o tome da mu produžimo mandat, ali sada je situacija suprotna", rekao je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne igramo dobro i nemamo dobre rezultate, od toga ne možemo pobjeći. Ali klub nije u nekakvom kaosu ili lošoj situaciji. Seniorski pogon je taj koji je najvidljiviji, ali to nije jedini dio kluba. Ne želim alibije i ne želim bježati od odgovornosti i baš zato sam ponudio ostavku", izjavio je predsjednik Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branco ostaje, za trenera imamo nekoliko opcija

"Mario Branco je stavio svoj mandat na raspolaganje, ali ja sam odbio njegovu ostavku jer smatram da je bitno brzo pronaći novog trenera, a pozicija sportskog direktora je bitna zbog zimskog prijelaznog roka."

Otkriveno je i ime privremenog trenera i mogućih zamjena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vik Lalić će voditi momčad barem do trenutka dok ne dođe novi trener. O imenima ne bih zasad lamentirao. Uvijek razmišljamo u kontinuitetu i već dan nakon potpisa s Carrillom mi smo razmišljali o alternativama. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bespredmetno je pričati o imena dok nemamo sigurno ime. Srećom, ide reprezentativna pauza i siguran sam da ćemo imati ime trenera do Istre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je kontinuitet

"Sportski rezultat je nepredvidiv, ali nama je cilj kontinuitet i zato ne želimo često mijenjati trenere i sportske direktore", rekao je Kos pa nastavio:

"Ipak, seniorski pogon je meni samo 10% kluba, mislim da je ovo ispravan put, znam da će mnogi ovo zamjeriti, ali ja iza sebe želim ostaviti red. Nakon mog odlaska jednog dana nasljedniku će ostati dobar klub. Ovime ne želim reći da smo mi došli u loš klub, Hajduk se od spašavanja od bankrota 2011. diže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kos je upitan i je li sezona praktički izgubljena:

"Ne bih rekao. Na nama je da sistematično radimo i pokušamo ostvarite zadane ciljeve. Na kraju se mrtvi broje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo