Brutalan odgovor Kovaču: 'Tko je iša' u Brazil? Eto im sad njihova pamet!'

7.7.2014.
14:07
VOYO logo

Kako je došlo do vašeg javnog sukoba s izbornikom?

"Ja imam javnu polemiku s našim izbornikom jer sam ga ja navodno taka, a ja ga nisam taka. Ja znam da je on karakter, da je pošten, ali je neiskusan i ne smije se tako oglašavat jer ovo nije njegovo, ta reprezentacija nije njegova, nego od sviju nas. Drugo je biti kritikant, a drugo kritičar. Ja sam kritičar i argumentirano sam kritizirao neke loše stvari koje su napravljene. I reka sam da mora dat ostavku i Kovač i Šuker jer je naša vrijednost bila veća nego što smo postigli. On je protiv Brazila igra' defenzivan gard, a protiv Kameruna ofenzivan gard. Dakle, da je samo ta dva garda spojio u jedno, mi bi prošli Meksiko", počeo je Špaco i objasnio svoj odnos s Kovačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam protiv njega, dapače. Kad je on trebao doći u Dinamo, ja sam tada držao predavanja na akademiji gdje je on bio slušatelj, student. Onda je on dobio ponudu Dinama i ja sam mu reka: 'Ajde u Dinama, ako ti bude trebala pomoć, ja ću ti pomoć'. I on sad povezuje da sam ga ja molija da me uzme. Pa bilo bi bolje da me je uzeja! Bilo bi bolje! Ali imao je i Lončarevića, Katalinića, Vulića, imao je puno trenera koje je moga uzet'. A koga je on uzeja? Tko je iša u Brazil? Tko je iša u Brazil? Išli su tamo ljudi koji to ne zaslužuju. Bili su prepametni, pa eto im sad njihova pamet. Sad ćemo čekat opet godinama novu priliku, uz novi strah hoćemo li proći ili nećemo", zahuktao se Špaco i dodao:

"Ova reprezentacija nije njegova, ne može on kazat 'moji dečki'. To su hrvatski dečki, oni su nacionalna vrijednost i zbog toga je odgovoran svatko tko nju obezvrijedi. A ona je ipak bila obezvrijeđena na ovom prvenstvu jer je mogla poć' dalje, a nije išla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako vas je pogodilo sve to?

"Ma ne, Bože sačuvaj. Ali poanta je da je njemu treba netko iskusan, pa pogledajte njegov stožer, nijedan od njih nema dvije utakmice. Iskustvo se bazira na stažu, na natjecanjima, igračima koje ste vodili. Ja sam vodio svjetsku klasu, europsku klasu i nacionalnu klasu. Reprezentaciju, pa mlađe kategorije i tako dalje. A on nema iskustva, i još gore, njegov cijeli stožer nema iskustva. Nije reprezentacija privatna stvar nego cijele zemlje i zato mora bit odgovoran!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo