UKRAJINA U OČAJU ZBOG PORAZA OD HRVATSKE: / 'Srna je bio sretan poput svećenika koji vodi dječji zbor'

Image
Foto: AFP

Ukrajinska nogometna javnost razočarana je porazom svojih nogometaša sinoć na Olimpijskom stadionu u Kijevu od Hrvatske 2-0.

10.10.2017.
14:31
AFP
VOYO logo

Epski poraz u utakmici stoljeća", piše 'Ukrajinski futbol' dan nakon utakmice Ukrajine i Hrvatske u Kijevu. Ukrajinu je zahvatila tuga, čemer i jad (sada znaju kako je nama bilo u vremena Ante Čačića).Epski poraz u utakmici stoljeća", piše 'Ukrajinski futbol' dan nakon utakmice Ukrajine i Hrvatske u Kijevu. Ukrajinu je zahvatila tuga, čemer i jad (sada znaju kako je nama bilo u vremena Ante Čačića).

Borba za play-off

I Ukrajini i Vatrenima trebala je pobjeda za prolaz u dokvalifikacije. Nakon što je Ukrajina, ponajviše zbog hrvatskih kikseva, došla u priliku izboriti play-off kvalifikacija za SP, cijelu Ukrajinu zahvatila je euforija i vjera u izabranike Andrija Ševčenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRAVO

Uoči susreta iz Kijeva su dolazile informacije kako tamošnja nogometna javnost vjeruje u pobjedu Ukrajine. Apsolutno svi, od lokalnih takstista do kućanica i novinara, mislili su kako Ukrajina može skinuti skalp Hrvatskoj. Velika zainteresiranost vladala je za utakmicu. Olimpijski stadion u Kijevu bio je rasprodan, čak 70.000 ljudi natiskalo se na slavno ukrajinsko nogometno zdanje.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

[ANKETA] TREBA LI DALIĆ OSTATI? Hrvatska je ponovno bila lepršava, sjajna. Dovoljno da ne tražimo novog izbornika?

No, Vatreni su pokazali klasu, pobijedili 2-0 i bacili cijelu naciju u očaj. Ukrajinci su se žarko htjeli plasirati na Mundijal u Rusiju. Htjeli su biti dio spektakl u zemlji s kojom su u vojnom sukobu. Htjeli su se pojaviti u Rusiji kako bi na njihovom tlu razveselili svoju naciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NACIJA JE NA NOGAMA ZBOG VELIČANSTVENOG HRVATSKOG TRIJUMFA U KIJEVU: ‘Dalić to vidi u 2 dana, a drugi slijepi godinama. Najbolja utakmica dosad’

Izgubljena prilika za veliku pobjedu protiv 'mrskog neprijatelja'

Za njih je to bila prilika za veliku pobjedu protiv "mrskog neprijatelja". U utorak, dan nakon poraza, ukrajinski mediji s tugom pišu o utakmici. Ističu kako je Ukrajina doživjela bolan poraz.

Epski poraz u utakmici stoljeća", piše 'Ukrajinski futbol' dan nakon utakmice Ukrajine i Hrvatske u Kijevu. Ukrajinu je zahvatila tuga, čemer i jad (sada znaju kako je nama bilo u vremena Ante Čačića).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi mediji, pa i mnoge ukrajinske poznate ličnosti su zlobno popratili poraz Ukrajine od Hrvatske. Kako piše portal Strana.ua, ukrajinski nogometaši nisu iskoristili priliku ući na velika vrata u 'jazbinu neprijatelja', odnosno u Rusiju s kojom se zbog otimanja Krima i istočnoukrajinske proruske secesije zadnjih godina gledaju preko nišana.

Srna - legenda ukrajinskog i hrvatskog nogometa

Naturalizirani brazilski nogometaš Ukrajine Marlos iskritiziran je od nekih novinara koji su na Twitteru istaknuli kako su više očekivali od ovog nogometaša, koji je uz Konopljanku i Jarmolenka označen kao najopasniji domaći igrač, prenosi ukrajinski portal Football24.ua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj portal također ističe i kako je Darijo Srna, bivši kapetan Vatrenih i čovjek koji u Ukrajini ima status prave sportske zvijezde i junaka tamošnjeg nogometa, "bio sretan poput svećenika koji vodi dječji zbor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinska nogometna reprezentacija tako je razočarala svoje fanove koji su mnogo očekivali od svojih dojučerašnjih junaka. Jednostavno, Ukrajinci su do 62. minute igrali dobro, a onda su, nakon prvog gola Kramarića, jednostavno pali i dopustili Vatrenima da zabiju i drugi gol. Iako je domaćin imao prilika za pogodak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo