Srednjoškolac viši od bilo kojeg igrača NBA lige!

Senegalski 18-godišnji centar Mamadou Ndiaye najviši je igrač u američkoj srednjoškolskoj košarci s trenutačno izmjerenih 226 centimetara.

21.1.2012.
15:29
VOYO logo

Mladić igra za Warriorse, momčad kalifornijske škole Brethren Christians Scholl, za koje ove sezone prosječno ubacuje 22.9 koševa uz 13.2 skoka i 4.7 blokada po utakmici. Dvorana u Huntington Beachu često je puna skauta NBA klubova koji prate mladića impozantne visine, s obzirom na koju se kreće iznimno hitro i okretno. To su dovoljno jake reference po kojima ga nitko iz momčadi protiv kojih igra ne može braniti. "Nastavi li se razvijati prema planu, procjenjujem da bi za tri godine, nakon par odrađenih sveučilišnih sezona, mogao zaigrati u NBA ligi. Njegova se igra zasad svodi na hvatanje lopte, okret, eventalno jedno spuštanje i zakucavanje, ali jednog dana, siguran sam, zaigrat će profesionalnu košarku", rekao je njegov trener Jon Bahnsen priznavši da je postao bolji trener onog dana kad je Ndiaye zaigrao za njegovu momčad.

[blip.tv http://blip.tv/play/hss2grXsYAI?p=1 width="596" height="400"] Za najnovije izdanje iz Guinnessove knjige rekorda urednici pokušavaju ustanoviti postoji li na svijetu viši srednjoškolski košarkaš od mladog Senegalca, od kojeg ovog trenutka višeg igrača nema niti u NBA ligi. Povijest njegova dolaska u Kaliforniju bila je vrlo dramatična. Dobio je studentsku vizu ujesen 2010. godine nakon što mu je jedna lokalna škola izašla ususret pri razmjeni učenika, a sve nakon što ga je jedan skaut uočio u Dakru. Ubrzo mu je dijagnosticiran tumor na hipofizi, koji je i uvjetovao njegov superbrzi rast. Liječnici su mu dali dvije godine vremena za operaciju kako u potpunosti ne bi izgubio vid na oba oka, koja su već pobolijevala zbog abnormanog rasta. Dok škola (Stoneridge Prep) koja mu je pomogla s vizom nije pronašla novac za operaciju, učinio je to jedan par koji živi u blizini Brethren Christiana, a koji je potom i udomio senegalskog diva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo