SREĆA NIJE BILA NAKLONJENA MODRIMA: / Dinamo će imati težak put do Lige prvaka, ovo su mogući suparnici

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nogometaši zagrebačkog Dinama u petak neće biti među nositeljima u ždrijebu za završno pretkolo Lige prvaka, što bi im moglo otežati put do elite.

3.8.2016.
23:01
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je prošao u play-off izbacivši imenjaka iz Tbilisija s ukupnih 3-0 i u petak će se naći u ždrijebu u Nyonu. Deset momčadi bit će podijeljeno u dvije skupine s po pet nositelja i nenositelja, a Modri će biti u ovoj drugoj skupini.

Ispadanje Olympiakosa

Da bi se našli među nositeljima, Zagrepčani su u srijedu morali dočekati ispadanje barem dvije momčadi između Olympiakosa, Red Bull Salzburga, Celtica i Legije. Senzacionalno su na kraju ispali Grci, ali potonja tri kluba su prošla i u petak će biti u skupini nositelja. Potencijalni suparnici Dinamu tako su Viktoria Plzen, RB Salzburg, APOEL, Celtic i Legija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos je nakon prošlotjednih 0-0 u Pireju, ove srijede poražen na gostovanju u Izraelu. Hapoel Beer Sheva je slavio s 1-0, a jedini je strijelac u 79. minuti bio Shir Tzedek. Ako već nije među nositeljima, Dinamova trenera Zlatka Kranjčara barem može tješiti činjenica da u play-offu neće igrati protiv Grka koje je jedino želio izbjeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celtic se provukao

Celtic je bio na rubu produžetaka, ali je u posljednjim sekundama pogotkom Mousse Dembelea s bijele točke pobijedio Astanu s 2-1 i prošao dalje. Prva je utakmica završena rezultatom 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red Bull Salzburg je velik dio posla protiv albanskog Partizanija obavio već prošli tjedan kada je slavio na gostovanju s 1-0. U uzvratu je bilo 2-0, a strijelci su bili Soriano i Wamberto. Legija je također prošli tjedan u gostima slavila s 1-0 protiv slovačkog Trenčina, pa joj je u Varšavi i 0-0 bilo dovoljno za prolaz.

Šahtar ispao, Monaco prošao

Za još jedno veliko iznenađenje pobrinuli su se švicarski Young Boysi koji su u uzvratu pred svojim navijačima svladali Šahtar s 2-0, te tako izborili produžetke. U njima se rezultat nije mijenjao, pa su o prolazu odlučivali jedanaesterci u kojima su domaći bili uspješniji. Za ukrajinski klub je cijelu utakmicu odigrao Darijo Srna, dok je Eduardo izašao u 63. minuti. Srna je bio precizan s bijele točke, ali promašaji Freda i Rakickog su donijeli Šahtaru ispadanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/16Mz

Monaco je pred svojim navijačima svladao Fenerbahçe s 3-1 te tako nadoknadio zaostatak 1-2 iz prve utakmice. Cijelu je utakmicu za klub iz Kneževine branio vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FC KOPENHAGEN (DAN) - Astra Giurgiu (Rum) 3-0 (prva utakmica 1-1) STEAUA (RUM) - Sparta Prag (Češ) 2-0 (1-1) HAPOEL BEER SHEVA (IZR) - Olympiakos (Grč) 1-0 (0-0) SALZBURG (Aut) - Partizan Tirana (Alb) 2-0 (1-0) PAOK (Grč) - AJAX (NIZ) 1-2 (1-1) LEGIA VARŠAVA (POLJ) - Trenčin (Slk) 0-0 (1-0) CELTIC (ŠKO) - Astana (Kaz) 2-1 (1-1) Anderlecht (Bel)- ROSTOV (RUS) 0-2 (2-2) MONACO (Fra) - Fenerbahče (Tur) 3-1 (1-2)

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo